NOUTĂŢI

 • 4 noiembrie 2022 11:36 Actualizat 4 noiembrie 2022 11:37

  Pregătirea pentru evaluarea națională la clasa a VIII-a trebuie începută din timp. Este nevoie ca un copil să înțeleagă și să învețe noțiunile predate la clasă, să aplice acele informații și să rezolve exerciții pentru a se familiariza cu formatul și modul în care sunt structurate cerințele.
  Deși la matematică poate sunt mai simple lucrurile, pentru că se învață formule, teoreme și modul în care acestea se aplică în funcție de situație, la Limba și literatura română, însă, nu este totul atât de clar și la obiect.
  Pentru evaluarea la Limba și literatura română, copilul are nevoie atât de cunoștințe dobândite de-a lungul tuturor anilor de ...Citeste tot »

 • 31 martie 2021 00:48 Actualizat 31 martie 2021 00:49

  Matematica presupune exercițiu și implicare constantă. De aceea, cu dorința de a sprijini tinerele talentele în matematică, Societatea de Ştiinţe Matematice din România, în parteneriat cu INTUITEXT, a organizat online, pe data de 20 martie, etapa a II-a din cadrul ONGM (Olimpiada Națională „Gazeta Matematică”) 2020-2021.
  ONGM va avea loc până în aprilie 2021, mai multe detalii despre întregul calendar al competiției puteți citi aici.
  Despre etapa a II-a:
  Au participat [citeşte mai departe]Citeste tot »

 • 10 iulie 2020 17:26

  Examenul de Evaluare Nationala, clasa a VIII-a, a luat sfarsit, iar rezultatele finale au fost afisate.
  Dupa afisarea primelor rezultate, insa, au fost depuse 15.275 de contestatii, din care 9.030 la Limba si literatura romana, 5.991 la Matematica si 254 la Limba si literatura materna.
  Primul an cu sesiune speciala la Evaluarea Nationala 2020
   
  2020 este primul an in care examenul de Evaluare Nationala s-a sustinut si in cadrul unei sesiuni speciale, pentru elevii care nu s-au putut prezenta la probe din motive medicale.
  Citeste mai departe
   Citeste tot »

 • 25 mai 2020 18:08

  Ai vazut noile modele de subiecte pentru Evaluarea Nationala, clasa a VIII-a, 2020? 
  SUBIECTUL I______________________40 de puncte
  Citeste urmatorul text:
   
  — Ce te legini, plopule, Fără ploaie, fără vânt, Cu vârful tot la pământ?
  — Da’ cum nu m-oi legăna, Dacă mi-a trecut vremea
  Şi-a venit iarna cea grea!
  Vântul bate vălurele
  Şi-mi aduce dor şi jele, De pe unde-s păsărele. Vântu-mi bate năduşit, Frunza-mi  pică  la pământ Şi mă lasă amărât;
  Vântu-mi bate cam domol,
  Păsările se duc stol, Şi mă lasă  amăr ât,
  De mă clatin la pământ, Făr’ de ploaie, făr’ de vânt.
   
  ***, în vol. Flori alese din poezia populară, ediție îngrijită ...Citeste tot »

 • 25 mai 2020 17:52

  Haide sa ne pregatim impreuna cu ExamenulTau.ro pentru Evaluarea Nationala, clasa a VIII-a!
  Lectia de astazi este despre Metoda substitutiei.
  Sa incepem cu definitia: a substitui este sinonim cu a inlocui. Asadar vom inlocui una dintre necunoscute dintr-o ecuatie, cu ajutorul celeilalte necunoscute. Pentru a face asta, avem de parcurs urmatorii 3 pasi:
  Pasul 1: [citeste mai departe]
   Citeste tot »

 • 22 aprilie 2020 15:37 Actualizat 23 aprilie 2020 11:31

   
  Ştiaţi că pe parcursul vieţii flora noastră intestinală se modifică în funcţie de numeroşi factori? Stresul,
  stilul de viaţă, dieta, igiena şi mai ales tratamentele cu antibiotice pot afecta flora intestinală pe termen lung.
   
  De ce probioticul Hepiflor pentru echilibrarea florei intestinale?
  ü  Conţine 3 tulpini de probiotice atent selectate - unele dintre cele mai studiate specii din punct de vedere medical cu roluri benefice în refacerea florei intestinale
  ü  Conţine un număr foarte mare de bacterii benefice – forma pentru adulţi conţine 10 miliarde de bacterii, iar forma pentru copii 5 miliarde de bacterii
  ü  Bacteriile au via...Citeste tot »

 • 5 iunie 2019 13:58 Actualizat 5 iunie 2019 15:10

  400.000 de copii sunt excluși din grupul de colegi, 325.000 sunt umiliți public, 390.000 sunt amenințați cu bătaia sau cu lovirea. Iar cifra de o duritate extremă: 220.000 sunt bătuți în mod repetat de către colegii lor.
  Acestea sunt datele furnizate de către Organizația Salvați Copiii, în campania Alege să te opui bullying-ului, fenomen care afectează pe termen lung copiii victime, martori complice sau agresori.
  Fenomenul este unul complex, având repercusiuni pe termen lung asupra dezvoltării psiho-emoționale și a vieții sociale a celor implicați.
  România se situează, în clasamentul celor 42 de țări în care a fost investigat fenomenul,...Citeste tot »

 • 5 iunie 2019 13:27 Actualizat 5 iunie 2019 15:08

   
  Potrivit cifrelor de școlarizare votate în ședința de Guvern din data de 23 aprilie, în anul școlar 2019-2020 vor exista 134.600 de locuri pentru clasa a IX-a, învățământ liceal de zi și 60.000 de locuri la școala profesională. Prin urmare, peste 40.000 de elevi vor trebui să se înscrie la școala profesională sau în învățământul dual.
  Și elevii cu note bune pot alege școala profesională, nu doar copiii slabi. Trebuie să lucrăm însă la mentalitatea elevilor și mai ales a părinților vizavi de școala profesională, care este una greșită și aduce un deserviciu Educației -  Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu
  Ce consideră experții în ...Citeste tot »

 • 29 martie 2019 11:21 Actualizat 29 martie 2019 11:39

  Simulările s-au terminat, însă analiza lor este importantă pentru rezultatele care contează: cele de la Evaluarea Națională.
  Ținând cont că, procentul notelor mai mari sau egale cu 5 a fost 39,4% la Matematică, este de recomandat să parcurgem, încă o dată, subiectele de la Simulare și, mai ales, rezolvările lor.
  Descoperă aici toate subiectele și rezolvările lor!Citeste tot »

 • 29 martie 2019 11:35 Actualizat 29 martie 2019 11:38

  Este timpul concluziilor și analizelor! Simulările s-au terminat, însă de abia acum începe perioada cea mai importantă pentru acoperirea lacunelor și apoi etapa finală de recapitulare.
  Dacă în cazul elevilor de clasa a VIII-a, proba la Matematică s-a înregistrat procentul de 39,4%, în cazul elevilor de clasa a VII-a, procentul notelor mai mari sau egale cu 5 la aceeași disciplină, a fost de 42, 8%.
  Parcurge aici toate subiectele și rezolvările lor!Citeste tot »

Informaţiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro, http://bacalaureat.edu.ro, http://evaluare.edu.ro, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale instituţiilor de învăţământ. O parte din specializări au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor şi stabilirea opţiunilor. Înainte de efectuarea alegerilor definitive şi completarea fişelor de înscriere, vă recomandăm să consultaţi brosura de admitere distribuită în şcoli şi site-urile oficiale ale Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizează în mod constant informaţiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, în funcţie de modificările semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi făcută răspunzatoare pentru nici o daună, de orice natură ar fi aceasta, provocată utilizatorilor săi de folosirea informaţiilor furnizate de INTUITEXT.