Despre noi

AdmitereLiceu.ro este un serviciu oferit de INTUITEXT, compania de software educaţional a grupului Softwin şi unul dintre cei mai inovatori producători internationali de lecţii pe calculator. Produsele educaţionale în format electronic dezvoltate de INTUITEXT sunt adaptate exigenţelor de învăţare ale noilor generaţii de elevi, transformând noţiunile abstracte şi informaţiile teoretice intr-un conţinut multimedia atractiv.

Pe piaţa educaţionala din Romania, compania oferă momentan 19 titluri ce acoperă 5 materii de studiu pentru primar, gimnaziu şi liceu (matematică, fizică, chimie, biologie şi geografie). La acestea se adaugă doua produse unice la nivel mondial destinate pasionaţilor de matematică: întreaga colecţie de 113 ani a Gazetei Matematice în format electronic şi Revista de Matematica din Timişoara care reuneşte în format digital toate ediţiile publicaţiei, începănd cu anul 1921. Seria „Geometrie, intre joc şi nota 10!” a obţinut la sfârşitul anului 2007 premiul mondial în eLearning în cadrul competiţiei internaţionale World Summit Award.

Printre celelalte realizări INTUITEXT se numără Didactic.ro, Olimpiade.ro, ViitoriOlimpici.ro, SuntParinte.ro si CarePeCare.ro.

CarePeCare.ro este primul portal de concursuri şi jocuri educative din Romania adresat elevilor din toata tara. Lansat in anul 2008, portalul CarePeCare a desfăşurat până în prezent peste 25 de concursuri educaţionale de matematica pentru elevii din ciclul primar şi gimnazial şi a adunat peste 19 000 de membri utilizatori înregistraţi în comunitatea CarePeCare. Aici elevii pot să recapituleze noţiunile însuşite la şcoala, să înveţe altele noi şi să intre în competiţii pentru a câştiga premii.

În 2003, INTUITEXT a lansat www.didactic.ro, comunitatea online a cadrelor didactice din Romania, care momentan reuneşte 450.000 de vizitatori lunar. În cei peste 8 ani, Didactic.ro a devenit cancelaria naţionala, unde educatorii găsesc un adevărat tezaur de materiale educationale, discuta pe forum, identifică probleme şi propun soluţii la actualul sistem de învăţământ.

Tot în 2003, INTUITEXT a creat portalul concursurilor şi olimpiadelor şcolare din România www.olimpiade.ro, unde elevii, cadrele didactice şi părintii pot găsi informatii complete legate de competiţiile şcolare şi pot face schimb de impresii despre organizare, subiecte şi programa concursurilor.

Portalul de concursuri ViitoriOlimpici.ro, realizat de INTUITEXT în parteneriat cu Societatea de Ştiinte Matematice din România, are ca principal scop pregătirea elevilor din clasele IV-XII pentru Olimpiada Naţională de Matematica. O echipă de profesori dedicaţi pregăteşte materiale de invăţare şi probleme pentru fiecare clasă. Concursul de Matematică Viitori Olimpici reprezintă componenţa online a Concursului Gazeta Matematică si se desfăşoara pe parcursul a 13 etape, la finalul cărora sunt aleşi, în funcţie de punctajele obţinute, participanţii la tabăra de vară Gazeta Matematica – Viitori Olimpici. În primăvara anului 2010 a fost lansat un al doilea concurs, care işi propune să dezvolte abilitaţile de argumentare, gândire critică şi logică ale elevilor din clasele VII-XII: Concursul de Logică şi Argumentare.

SuntParinte.ro este comunitatea părinţilor interesati de educaţia copiilor. Acest proiect a fost creat de INTUITEXT pentru a oferi părinţilor informaţii complete despre educaţia şi dezvoltarea copiilor, activiţăţi extrascolare pentru aceştia, metode interactive de învatare şi cele mai noi ştiri din educaţie. Pas cu pas, părinţii sunt îndrumaţi să completeze în familie educaţia primită de copiii lor în cadrul şcolii. Aici ei găsesc sfaturi şi recomandări elaborate de psihologi, sociologi, cadre didactice şi alţi specialisti în educaţia copilului, care îi ajută să-şi înţeleagă mai bine copiii şi să găseasca soluţii la problemele cu care se confruntă.

Informaţiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro, http://bacalaureat.edu.ro, http://evaluare.edu.ro, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale instituţiilor de învăţământ. O parte din specializări au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor şi stabilirea opţiunilor. Înainte de efectuarea alegerilor definitive şi completarea fişelor de înscriere, vă recomandăm să consultaţi brosura de admitere distribuită în şcoli şi site-urile oficiale ale Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizează în mod constant informaţiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, în funcţie de modificările semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi făcută răspunzatoare pentru nici o daună, de orice natură ar fi aceasta, provocată utilizatorilor săi de folosirea informaţiilor furnizate de INTUITEXT.