25 mai 2020 17:52
1494 vizualizări

Metoda substitutiei si metoda reducerii. Lectie online la matematica pentru clasa a VIII-a

Haide sa ne pregatim impreuna cu ExamenulTau.ro pentru Evaluarea Nationala, clasa a VIII-a!

Lectia de astazi este despre Metoda substitutiei.

Sa incepem cu definitia: a substitui este sinonim cu a inlocui. Asadar vom inlocui una dintre necunoscute dintr-o ecuatie, cu ajutorul celeilalte necunoscute. Pentru a face asta, avem de parcurs urmatorii 3 pasi:

Pasul 1: [citeste mai departe]

 

Informatiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro/2012/ http://admitere.edu.ro/2011/, http://admitere.edu.ro/2010/, http://admitere.edu.ro/2009/, http://admitere.edu.ro/2008/, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale institutiilor de învăţământ. O parte din specializari au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor si stabilirea optiunilor. Inainte de efectuarea alegerilor definitive si completarea fiselor de inscriere, va recomandam sa consultati brosura de admitere distribuita in scoli si site-urile oficiale ale Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizeaza in mod constant informatiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, in functie de modificarile semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi facuta raspunzatoare pentru nici o dauna, de orice natura ar fi aceasta, provocata utilizatorilor sai de folosirea informatiilor furnizate de INTUITEXT.