25 mai 2020 17:52
2327 vizualizări

Metoda substitutiei si metoda reducerii. Lectie online la matematica pentru clasa a VIII-a

Haide sa ne pregatim impreuna cu ExamenulTau.ro pentru Evaluarea Nationala, clasa a VIII-a!

Lectia de astazi este despre Metoda substitutiei.

Sa incepem cu definitia: a substitui este sinonim cu a inlocui. Asadar vom inlocui una dintre necunoscute dintr-o ecuatie, cu ajutorul celeilalte necunoscute. Pentru a face asta, avem de parcurs urmatorii 3 pasi:

Pasul 1: [citeste mai departe]

 

Informaţiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro, http://bacalaureat.edu.ro, http://evaluare.edu.ro, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale instituţiilor de învăţământ. O parte din specializări au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor şi stabilirea opţiunilor. Înainte de efectuarea alegerilor definitive şi completarea fişelor de înscriere, vă recomandăm să consultaţi brosura de admitere distribuită în şcoli şi site-urile oficiale ale Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizează în mod constant informaţiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, în funcţie de modificările semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi făcută răspunzatoare pentru nici o daună, de orice natură ar fi aceasta, provocată utilizatorilor săi de folosirea informaţiilor furnizate de INTUITEXT.