4 noiembrie 2022 11:36
2257 vizualizări

Pregătirea pentru Evaluarea Națională începe din timp – asigură-te că îi oferi copilului tău sprijinul de care are nevoie

Pregătirea pentru evaluarea națională la clasa a VIII-a trebuie începută din timp. Este nevoie ca un copil să înțeleagă și să învețe noțiunile predate la clasă, să aplice acele informații și să rezolve exerciții pentru a se familiariza cu formatul și modul în care sunt structurate cerințele.

Deși la matematică poate sunt mai simple lucrurile, pentru că se învață formule, teoreme și modul în care acestea se aplică în funcție de situație, la Limba și literatura română, însă, nu este totul atât de clar și la obiect.

Pentru evaluarea la Limba și literatura română, copilul are nevoie atât de cunoștințe dobândite de-a lungul tuturor anilor de școală, cât și de creativitate pentru a putea soluționa itemii din cadrultestării. Nu toți copiii se simt confortabil când trebuie să formuleze ei înșiși diferite eseuri sau compuneri, dar acest lucru se poate rezolva cu mult exercițiu.

Echipa Intuitext a înțeles cât de provocator poate fi examenul și a conceput culegerea - Pregătire pentru Evaluarea Națională. Limba și literatura română.

Această culegere nu conține doar exerciții pe care copilul să le rezolve. Este structurată pe 3 secțiuni, astfel încât procesul de învățare să fie unul facil.

Culegerea este structurată astfel:

-         partea teoretică intitulată Amintește-ți” – cu ajutorul acestei secțiuni din culegere, copilul poate face o recapitulare a materiei predate la școală;

-        următoarea secțiune este Exersează” – aici copilul trebuie să rezolve sarcinile propuse de autorii culegerii, astfel încât noțiunile repetate să fie fixate;

-        cea de-a treia secțiune este Verifică-ți competențele” – aici se poate rezolva un test după modelul celui de la Evaluarea Națională.

Iată ce ar mai trebui să știți despre acest auxiliar:

-        este structurat în 12 unități – astfel încât nivelul de greutate al exercițiilor să crească gradual;

-        conține 23 modele de teste inspirate din cerințele întâlnite la Evaluarea Națională;

-        conține propuneri de rezolvare, astfel încât elevulsă înțeleagă modul de soluționare.

Notele mari la Evaluarea Națională îi pot întări copilului încrederea pe care o are în forțele proprii. De asemenea, notele pot reflecta și nivelul de cunoștințe pe care acesta le-a acumulat de-a lungul anilor de școală. Desigur, nu întotdeauna nota reflectă cunoștințele, dar poate reprezenta, în multe cazuri, un etalon destul de bun.

Ajută-l pe copilul tău să depășească emoțiile Evaluării Naționale prin utilizarea unui auxiliar care îi oferă o bază bună de pregătire și recapitulare.

Informaţiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro, http://bacalaureat.edu.ro, http://evaluare.edu.ro, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale instituţiilor de învăţământ. O parte din specializări au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor şi stabilirea opţiunilor. Înainte de efectuarea alegerilor definitive şi completarea fişelor de înscriere, vă recomandăm să consultaţi brosura de admitere distribuită în şcoli şi site-urile oficiale ale Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizează în mod constant informaţiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, în funcţie de modificările semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi făcută răspunzatoare pentru nici o daună, de orice natură ar fi aceasta, provocată utilizatorilor săi de folosirea informaţiilor furnizate de INTUITEXT.