23 iulie 2014 14:22
12353 vizualizări

Liceul de top al fiecărui județ - 2014 și 2013

 

După ce v-am prezentat care este situația, în fiecare județ, în ceea ce privește cea mai bună școală în 2014 față de 2013, am analizat situația liceelor, după repartizarea computerizată. Rezultatele de vârf cunosc și aici o scădere a valorii, însă explicația vine din faptul că media Evaluării Naționale a contat în procent de 75%.  

 

Interesant de observat este faptul că schimbarea modalității de calcul a mediei de admitere nu a influențat prea mult, la nivel național, topurile liceelor. În 31 de județe pe prima poziție se află în 2014 același liceu ca în 2013. Județele în care prima poziție e deținută anul acesta de un nou liceu sunt Alba, Arad, Bihor, Călărași, Covasna, Iași, Neamț, Prahova, Satu-Mare, Teleorman și Vaslui.  

 


Singurul județ din țară care a cunoscut o creștere a ultimei medii de admitere din cel mai bun liceu, față de 2013, este Caraș-Severin. Aici, ultima medie de admitere din Colegiul Național ”Traian Lalescu” a crescut cu 3 sutimi față de anul trecut. 

În 6 județe din țară noua formulă de calcul a mediei de admitere a provocat o diferență mare în ceea ce privește rezultatele de top: peste un punct în minus anul acesta (vorbim despre Satu-Mare, Sălaj, Bihor, Tulcea, Botoșani, Dâmbovița)

În graficul prezentat mai sus (foto 1) se poate observa mai bine care este diferența dintre rezultatele de anul acesta și cele de anul trecut ale celui mai bun liceu din județ.

Informatiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro/2012/ http://admitere.edu.ro/2011/, http://admitere.edu.ro/2010/, http://admitere.edu.ro/2009/, http://admitere.edu.ro/2008/, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale institutiilor de învăţământ. O parte din specializari au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor si stabilirea optiunilor. Inainte de efectuarea alegerilor definitive si completarea fiselor de inscriere, va recomandam sa consultati brosura de admitere distribuita in scoli si site-urile oficiale ale Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizeaza in mod constant informatiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, in functie de modificarile semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi facuta raspunzatoare pentru nici o dauna, de orice natura ar fi aceasta, provocata utilizatorilor sai de folosirea informatiilor furnizate de INTUITEXT.