14 iulie 2014 16:48
14058 vizualizări

Școala de top a fiecărui județ. Analiza rezultate 2014 versus 2013

Fiecare județ are elevi silitori, dar și cadre didactice de valoare. 

Echipa Didactic.ro a vrut să descopere care este școala de top a fiecărui județ, școală care reprezintă mândria deopotrivă a părinților, profesorilor și elevilor.În plus, este interesant de văzut ce școli și-au păstrat supremația venind și anul asta cu cele mai bune note.

Analizând cea mai bună școală din fiecare județ, dupa media de la Evaluarea Națională (media română + matematică), putem vedea că în 2014 rezultatele de vârf au o valoare mai mică decât cele din 2013 în aproape toate județele. Exista 3 excepții: Satu Mare (o creștere de 28 de sutimi a mediei), Maramureș (o creștere de 18 sutimi a mediei) și Călărași (o creștere de 17 sutimi a mediei).


 În 24 de județe s-a păstrat supremația școlii care a ocupat locul 1 și în 2013. Astfel județele în care a rămas pe locul 1 aceeași școală ca și anul trecut sunt: Arad, Arges, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Mureș, Neamț, Sălaj, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Vrancea.

Pe de altă parte, județele cu cea mai mare diferență de rezultat de vârf sunt: Ilfov, Tulcea, Vâlcea, Alba, iar județele cu cea mai mică diferență de rezultat de vârf, avand o performanță constantă sunt: Covasna, Giurgiu, Gorj, Sălaj.

În graficul prezentat mai sus (foto 1) se poate observa mai bine care este diferența dintre rezultatele de anul acesta și cele de anul trecut ale celei mai bune școli din județ.


Ce părere aveți despre aceste rezultate?

Informatiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro/2012/ http://admitere.edu.ro/2011/, http://admitere.edu.ro/2010/, http://admitere.edu.ro/2009/, http://admitere.edu.ro/2008/, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale institutiilor de învăţământ. O parte din specializari au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor si stabilirea optiunilor. Inainte de efectuarea alegerilor definitive si completarea fiselor de inscriere, va recomandam sa consultati brosura de admitere distribuita in scoli si site-urile oficiale ale Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizeaza in mod constant informatiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, in functie de modificarile semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi facuta raspunzatoare pentru nici o dauna, de orice natura ar fi aceasta, provocata utilizatorilor sai de folosirea informatiilor furnizate de INTUITEXT.