1 februarie 2018 13:13
1931 vizualizări

[LECTIE ONLINE] Figurile de stil

Lectia Figurile de Stil face parte si din programa examenului de evalaure nationala clasa a VIII-a, asadar va invitam sa o recapitulam impreuna!

 

Iata o lista a celor mai importante figuri de stil, impreuna cu definitiile acestora si exemple concrete:

  • Enumeratia 
    • Definitie: Enumeratia este figura de stil care consta in insiruirea unor termeni, argumente, aspecte, fapte, privitoare la aceeasi tema, care duce la amplificarea ideii exprimate. 
    • Exemplu:

„Iată-mă condamnat pentru neștiință,

pentru plictiseală, pentru neliniște,

pentru nemișcare.”

   (Nichita Stănescu, A cincea elegie)

[citeste mai departe]

Informatiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro/2012/ http://admitere.edu.ro/2011/, http://admitere.edu.ro/2010/, http://admitere.edu.ro/2009/, http://admitere.edu.ro/2008/, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale institutiilor de învăţământ. O parte din specializari au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor si stabilirea optiunilor. Inainte de efectuarea alegerilor definitive si completarea fiselor de inscriere, va recomandam sa consultati brosura de admitere distribuita in scoli si site-urile oficiale ale Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizeaza in mod constant informatiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, in functie de modificarile semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi facuta raspunzatoare pentru nici o dauna, de orice natura ar fi aceasta, provocata utilizatorilor sai de folosirea informatiilor furnizate de INTUITEXT.