21 ianuarie 2013 15:20
3291 vizualizări

Din minunata galerie a poveştilor Cu drag, profesorului meu!

Campania Cu drag, profesorului meu! s-a lansat. Multe poveşti şi mesaje s-au adunat, motiv pentru care, vă mulţumim că aţi spus “da” campaniei. O iniţiativă creată cu mult suflet pentru profesorii de ieri şi de astăzi.

Vrem să vă spunem că fiecare mesaj pe care voi ni l-aţi trimis a fost citit. Preţuit!

“E model de dăruire până la epuizare, de creativitate şi spontaneitate” (din povestea dedicată doamnei Monica Stancu), “o să-i fiu mereu recunoscătoare pentru educaţia care mi-a dat-o.”  (doamnei învăţătoare Tega Gabriela), “omul, învăţătorul care m-a călăuzit în viaţă şi datorită căruia moştenesc şi azi dragostea pentru matematică şi istorie.” (extras din textul adresat domnului Janică Iliescu) sunt doar câteva din emoţionantele poveşti care au evidenţiat profesori model, dar şi oameni minunaţi.

Un cadru didactic deosebit aduce multe zâmbete în viaţa copiilor: “dumneavoastră faceţi ca ştiinţele şi întreg universul să coboare la noi în clasă. Fiecare ‘Bună dimineaţa copii!’ aduce o zi specială pentru că sunteţi o doamnă învăţătoare specială” (cuvinte pentru doamna învăţătoare Curca Elene Lacrămioara).

Timpul poate să nu fie un adversar, ci un real prieten al recunoştinţei, mărturie stă povestea dedicată doamnei Vrinceanu Domnica: “Cele 10 generaţii de elevi vă mulţumesc pentru pasiunea cu care v-aţi făcut datoria faţă de toate generaţiile de elevi pe care le-aţi păstorit cu drag şi dăruire.” 

Această campanie v-a provocat şi…  uneori cuvintele nu au fost destule: “o profesoară pentru care nu există suficiente cuvinte în limba română, spre a-i mulţumi pentru pasiune, devotament şi profesionalism. A lăsat în urmă oameni la a căror dezvoltare profesională şi personală a contribuit enorm. Deşi nu mai este printre noi, continuă să trăiască prin toţi cei cărora le-a fost dascăl şi i-a învăţat cu drag limba şi literatura română" (poveste din galeria profesoare Maria Dincu (Gherghisan) sau ”îmi e greu să îmi aleg cuvintele pentru a descrie şi a mulţumi unui om minunat. Poate că nici nu am astfel de cuvinte în vocabularul meu (text destinat doamnei Mihaela Manolache).

Acesta este, însă, doar începutul. Vă invităm să dedicaţi, în continuare, scurte texte, create în stil propriu, unor profesori extraordinari. Merită!

Informaţiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro, http://bacalaureat.edu.ro, http://evaluare.edu.ro, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale instituţiilor de învăţământ. O parte din specializări au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor şi stabilirea opţiunilor. Înainte de efectuarea alegerilor definitive şi completarea fişelor de înscriere, vă recomandăm să consultaţi brosura de admitere distribuită în şcoli şi site-urile oficiale ale Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizează în mod constant informaţiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, în funcţie de modificările semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi făcută răspunzatoare pentru nici o daună, de orice natură ar fi aceasta, provocată utilizatorilor săi de folosirea informaţiilor furnizate de INTUITEXT.