25 septembrie 2015 13:47
24315 vizualizări

Calendarul Evaluării Naţionale 2016

Elevii care vor absolvi în 2016 clasa a 8-a vor susţine pe data de 27 iunie primul examen din cadrul Evaluării Naţionale.

Calendarul Evaluării Naţionale, care a fost aprobat şi publicat în Monitorul Oficial, este următorul:

15 – 17 iunie 2016  Înscrierea la Evaluarea Naţională

17 iunie 2016   Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a

27 iunie 2016   Limba şi literatura română – probă scrisă

28 iunie 2016   Limba şi Literatura maternă – probă scrisă

29 iunie 2016   Matematică – probă scrisă

1 iulie 2016  Afişarea primelor rezultate, până la ora 16:00 şi depunerea contestaţiilor între orele 16:00 – 20:00

2-4 iulie 2016  Rezolvarea contestaţiilor

5 iulie 2016  Afişarea rezultatelor finale după contestaţii

Potrivit ordinului publicat în Monitorul Oficial, profesorii supraveghetori nu au voie să intre în sala de examen cu telefoane mobile, calculatoare sau cu orice alte mijloace electronice de comunicare, cu ziare, reviste sau cărţi.

Nu vor face parte din comisiile pentru Evaluarea Naţionala profesori care, în sesiuni anterioare, nu şi-au îndeplinit corespunzător atribuţiile sau care au fost sancţionate.

Lucrarea ta va fi corectată de doi profesori şi dacă există o diferenţă mai mică de 0,50 de puncte între notele acordate, atunci nota finală este media aritmetică cu două zecimale, fără rotunjire, a acestora. Ce se întâmplă dacă diferenţa notelor acordate de cei doi profesori este mai mare de 0.50 puncte ? Atunci lucrarea va fi recorectata de alţi doi profesori, stabiliţi de preşedintele Comisiei.

Ar mai trebui să ştii că sălile de examen, sălile în care se descarcă şi se multiplică subiectele, precum şi sălile în care se depozitează lucrările scrise sunt supravegheate cu camere video.

Nu ai voie să intri în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe şi poşete. Aceste obiective trebuie să le laşi în sala de depozitare. Dacă refuzi, nu mai intri în examen.

Drag elev, ştiai că poţi promova Evaluarea Naţională rapid şi sigur cu ajutorul platformei online ExamenulTău.ro?

Cu platforma aceasta învăţarea este interactivă, dinamică şi plăcută! Ai lecţii video prin care poţi parcurge materia din cei patru ani de studii, poţi simula examenul de Evaluare Naţională şi poţi alege între 5 tipuri de teste în funcţie de pregătire şi dispoziţie.

Te aşteptăm să te convingi pe www.examenultau.ro!

 

Informaţiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro, http://bacalaureat.edu.ro, http://evaluare.edu.ro, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale instituţiilor de învăţământ. O parte din specializări au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor şi stabilirea opţiunilor. Înainte de efectuarea alegerilor definitive şi completarea fişelor de înscriere, vă recomandăm să consultaţi brosura de admitere distribuită în şcoli şi site-urile oficiale ale Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizează în mod constant informaţiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, în funcţie de modificările semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi făcută răspunzatoare pentru nici o daună, de orice natură ar fi aceasta, provocată utilizatorilor săi de folosirea informaţiilor furnizate de INTUITEXT.