28 iunie 2013 17:33
5765 vizualizări

AdmitereLiceu.ro – un nou Home Page, mai multe funcţionalităţi!

Echipa AdmitereLiceu.ro are plăcerea să vă anunţe faptul că a implementat o nouă formulă de Home Page, a optimizat funcţiile de sortare a liceelor căutate şi a introdus două noi categorii de conţinut – “Sfaturi admitere” şi “Liceul Zilei”.

De acum articolele de pe AdmitereLiceu.ro sunt împărţite în două categorii: 

·         “Sfaturi admitere”, unde sunt listate materiale cu recomandări strict legate de examenele naţionale şi admitere, din partea cadrelor didactice şi ale specialiştilor

·         “Noutăţi”, unde sunt prezentate cele mai noi ştiri legate de procesul de admitere, de metodologie, de orarul admiterii, de rezultatele Evaluării Naţionale şi ale Admiterii la Liceu, dar şi comunicate de interes general pentru elevii de gimnaziu şi liceu (activităţi, programe educaţionale, voluntariat, etc.).

Puteţi sorta liceele atat după rezultatele generale (calculate după o formulă care ţine cont de media la admitere, cea la BAC şi rezultatele la olimpiade), cât şi doar după media la admitere sau la bacalaureat, dar cel mai important le puteţi filtra în funcţie de specializarea pe care o doriţi (exemplu: filologie, matematică-informatică, etc.).

Aveţi posibilitatea să aflaţi la ce licee aţi putea intra, în judeţul şi localitatea dorită, introducând nota pe care aţi obţinut-o la Evaluarea Naţională în câmpul destinat. (vezi foto)

Sortare licee

Mai mult, dacă nu sunteţi decişi între mai multe variante, puteţi alege să comparaţi două licee anume.

O altă noutate pe care o aducem este “Liceul Zilei”! În fiecare săptămână vom promova 5 licee din ţară, afişandu-vă o serie de statistici despre ele: Locul în top, Mediile specializărilor, Olimpici şi Rata promovabilităţii la BAC. Veţi putea observa dacă aceşti indici sunt în scădere sau creştere, faţă de anul precedent (vezi foto).

Liceul zilei

Sub-secţiunea “Viaţa liceelor” vă va povesti despre Dotări, Activităţi extraşcolare şi Laboratoare. Pe pagina detaliată a liceului puteţi rezultatele complete la admitere, BAC şi olimpiade, datele de contact (adresă, telefon, hartă), precum şi testimonialele elevilor/foştilor elevi despre profesori, activităţi şi liceu.

În continuare ne propunem să fim un ghid complet al admiterii la liceu, aşadar vă reamintim că vă punem la dispoziţie Metodologia completă, Subiectele de la Evaluarea Naţională (din anul curent, dar şi din cei precedenţi, precum şi de la simulări), Broşurile cu informaţiile despre licee, răspunsurile la Întrebările frecvente şi Fişa de Admitere la Liceu (pe care o puteţi completa online şi apoi printa).

Reuşita la probele Evaluării Naţionale şi admiterea la liceul dorit depind de nivelul de pregătire, dar şi de posibilitatea de a fi informat în mod corect, pas cu pas. Misiunea echipei AdmitereLiceu.ro şi a specialiştilor INTUITEXT este de a face acest lucru posibil.

Informaţiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro, http://bacalaureat.edu.ro, http://evaluare.edu.ro, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale instituţiilor de învăţământ. O parte din specializări au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor şi stabilirea opţiunilor. Înainte de efectuarea alegerilor definitive şi completarea fişelor de înscriere, vă recomandăm să consultaţi brosura de admitere distribuită în şcoli şi site-urile oficiale ale Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizează în mod constant informaţiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, în funcţie de modificările semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi făcută răspunzatoare pentru nici o daună, de orice natură ar fi aceasta, provocată utilizatorilor săi de folosirea informaţiilor furnizate de INTUITEXT.