27 iunie 2013 16:30
3708 vizualizări

A trecut si proba de matematică! Află subiectele, baremul, rezolvările şi ce va urma

Joi, 27 iunie, a început cu multe emoţii pentru aproape 200.000 de elevi din România. Aceştia au susţinut proba scrisă la matematică în cadrul Evaluării Naţionale 2013. Varianta de subiect ce le-a fost propusă spre rezolvare a fost cea cu numărul 3 şi feedback-ul general al profesorilor, dar şi al părinţilor, a fost că subiectele au fost uşoare, poate chiar prea uşoare. 

Primele 6 întrebări, toate aparţinând subiectului I, cereau participanţilor doar noţiuni de bază de matematică. Nici subiectul al II-lea, cu 5 întrebări, nu ar fi trebuit să pună probleme unui elev care şi-a recapitulat noţiunile predate în gimnaziu. Exerciţiul cu funcţii necesita doar noţiunile introductive de la acest capitol.  Subiectul al III-lea a fost compus din două probleme de geometrie, cerinţele fiind foarte clare. 

Subiectele la proba de matematică au fost vizibil mai simple decât cele de la simulare şi aşteptările sunt pe măsură. Câţiva profesori s-au arătat îngrijoraţi de scăderea nivelului de dificultate al Evaluării, aceasta putând duce la o degradare a calităţii educaţionale gimnaziale. Credeţi că aceste temeri sunt întemeiate?

Subiectele şi baremul de corectare pot fi găsite aici, iar pentru cei interesaţi de o rezolvare detaliată a exerciţiilor vă invităm să urmăriţi filmuleţul acesta, pregătit de cei de la Adevărul.ro în colaborare cu un profesor de matematică.

Elevii vor afla rezultatele Evaluării Naţionale sâmbătă, 29 iunie. Cei nemulţumiţi de note vor putea depune contestaţii în aceeaşi zi, în intervalul orar 16:00 – 22:00. Pe 3 iulie vor fi afişate rezultatele finale şi procedurile pentru admiterea la liceu pot începe. La cele mai frecvente întrebări despre etapele admiterii la liceu (acte necesare, condiţii speciale, etc.), puteţi găsi răspuns aici.

Informaţiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro, http://bacalaureat.edu.ro, http://evaluare.edu.ro, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale instituţiilor de învăţământ. O parte din specializări au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor şi stabilirea opţiunilor. Înainte de efectuarea alegerilor definitive şi completarea fişelor de înscriere, vă recomandăm să consultaţi brosura de admitere distribuită în şcoli şi site-urile oficiale ale Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizează în mod constant informaţiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, în funcţie de modificările semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi făcută răspunzatoare pentru nici o daună, de orice natură ar fi aceasta, provocată utilizatorilor săi de folosirea informaţiilor furnizate de INTUITEXT.