LICEUL TEHNOLOGIC "HENRI COANDA" SIBIU

Director: Prof. Florina Dumitrescu; Tip unitate: Grup scolar de constructii de masini; Mediu: urban;
Cod SIRUES: 3261101204; Forma de proprietate: public;
 
Eşti director la acest liceu şi vrei să adaugi
sau să modifici aceste informaţii? Click aici!

Politica de industrializare a Romaniei dupa anul 1960, a determinat aparitia unor ramuri industriale noi (industria constructoare de masini, industria chimica, s.a.). Industria constructoare de masini, aflata la inceput de drum, solicita forta de munca, dar implica si dezvoltarea unei ramuri adiacente, respectiv industria producatoare de piese auto.
Astfel, in Sibiu, apare "Uzina de Piese Auto", care, aflandu-se in plina dezvoltare, solicita forta de munca, cu pregatire tehnica, cererea fiind mai mare decat oferta vremii.
In anul 1970, pe langa "Uzina de Piese Auto" Sibiu se infiinteaza Scoala Profesionala, cu specializarile tinichigiu - auto si tratamentist - termist.
In anul 1975, institutia primeste numele "Liceul Industrial nr. 4" Sibiu .
In 1978/1979 la scoala profesionala apar specialitatile sudor si turnator, clasele de elevi efectuand...

Informaţii utile pentru admitere 2020

Specializare (Calificare) Cod 2020 Locuri 2020 Nr. locuri speciale Forma învăţământ Filiera Profil Intensiv Limbă
predare
Bilingv MA
2019
Rromi R. Moldova
Stiinte Sociale - 28 - - Teoretica Uman - Limba româna - -
Mecanica 147 28 - - Tehnologica Tehnic - Limba româna - 4.64

Date de contact

Judeţ
Sibiu
Localitate
Sibiu
Adresa poştală
Str. Henri Coandă, nr. 51
Cod poştal
550234
Telefon
0269-238313
Fax
0269-238313
E-mail
gsicmsibiu@yahoo.com
Site
www.gsicmsibiu.ro
Contactează acest liceu

Acest liceu se afla pe locul:


748 în topul naţional


Vezi top licee

Informatiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro/2012/ http://admitere.edu.ro/2011/, http://admitere.edu.ro/2010/, http://admitere.edu.ro/2009/, http://admitere.edu.ro/2008/, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale institutiilor de învăţământ. O parte din specializari au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor si stabilirea optiunilor. Inainte de efectuarea alegerilor definitive si completarea fiselor de inscriere, va recomandam sa consultati brosura de admitere distribuita in scoli si site-urile oficiale ale Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizeaza in mod constant informatiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, in functie de modificarile semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi facuta raspunzatoare pentru nici o dauna, de orice natura ar fi aceasta, provocata utilizatorilor sai de folosirea informatiilor furnizate de INTUITEXT.