LICEUL TEHNOLOGIC CONSTRUCTII SI ARHITECTURA "CAROL I" SIBIU

Director: Cârstea Sebastian Dumitru; Tip unitate: Grup scolar de constructii; Mediu: urban;
Cod SIRUES: 3261102286; Forma de proprietate: public;
 
Eşti director la acest liceu şi vrei să adaugi
sau să modifici aceste informaţii? Click aici!

Continuând traditia de oras al breslelor, aflat în pas cu vremea, Sibiul si-a pus bazele învatamântului profesional si tehnic.
Pe locul actualului Grup Scolar Forestier, într-o cladire mai modesta, în 1885, se înfiinteaza Scoala de Ucenici în Constructii ( zidari, dulgheri)
Într-o etapa urmatoare scoala a devenit Gimnaziul Industrial de Meserii si a functionat în cladirile scolare din cartierul Terezian. În perioada interbelica s-a numit Liceul Industrial de Arte si Meserii.
În 1949, ca Scoala Medie de Drumuri si Lucrari de Arte, functiona în cladirea Liceului Brukenthal.
Întâlnirea scolii cu actualul ei local s-a produs în 1955. Temelia acestei cladiri a fost pusa în 1934, în prezenta regelui Carol al II-lea, a mitropolitului Balan si a ministrului învatamântului, Petrovici.
Distrugerile la localul scolii, din timpul razboiului si dupa, l-au facut nefunctional, încât nici o...

Informaţii utile pentru admitere 2020

Specializare (Calificare) Cod 2020 Locuri 2020 Nr. locuri speciale Forma învăţământ Filiera Profil Intensiv Limbă
predare
Bilingv MA
2019
Rromi R. Moldova
Teologie ortodoxa - 28 - - Vocationala Teologic - Limba româna - -
Constructii, instalatii si lucrari publice 159 28 - - Tehnologica Tehnic - Limba româna - 5.24

Date de contact

Judeţ
Sibiu
Localitate
Sibiu
Adresa poştală
Str. Pedagogilor, nr. 7
Cod poştal
550132
Telefon
0269-223298
Fax
0269-220328
E-mail
grupcarol@gmail.com
Site
www.grupcarol.ro
Contactează acest liceu

Acest liceu se afla pe locul:


640 în topul naţional


Vezi top licee

Informatiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro/2012/ http://admitere.edu.ro/2011/, http://admitere.edu.ro/2010/, http://admitere.edu.ro/2009/, http://admitere.edu.ro/2008/, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale institutiilor de învăţământ. O parte din specializari au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor si stabilirea optiunilor. Inainte de efectuarea alegerilor definitive si completarea fiselor de inscriere, va recomandam sa consultati brosura de admitere distribuita in scoli si site-urile oficiale ale Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizeaza in mod constant informatiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, in functie de modificarile semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi facuta raspunzatoare pentru nici o dauna, de orice natura ar fi aceasta, provocata utilizatorilor sai de folosirea informatiilor furnizate de INTUITEXT.