LICEUL "ATANASIE MARIENESCU" LIPOVA

Director: Drăgan Aliodor; Tip unitate: Grup Scolar Industrial; Mediu: urban;
Cod SIRUES: 317192; Forma de proprietate: public;
 
Eşti director la acest liceu şi vrei să adaugi
sau să modifici aceste informaţii? Click aici!

Grupul Şcolar “Atanasie Marienescu” Lipova, aşa cum se numeşte şcoala noastră în prezent, este continuatorul unor bogate tradiţii culturale ale oraşului, atestat documentar încă din anul 1242.

Cele două veacuri şi jumătate de existentă a învăţământului în limba română, marcate festiv in 1987, au prilejuit descoperirea unor date importante din istoricul invăţământului acestui oraş, şi dascăli care au purtat în suflet idealul măreţ al întregirii neamului, al păstrării şi transmiterii, din generaţie in generaţie, a tradiţiilor locului.

Din pleiada de dascăli, care prin strădania lor şi rezultatele muncii au înnobilat catedrele “şcoalelor populare din Lipova”, trebuie să amintim de pe la începutul secolului nostru pe învăţătorii Iuliu Onu, Iuliu Putrici, Ioan Lucaci, Simeon Crăciunescu, Dimitrie Tiru, Vasile şi Valeria Magdu, Ioan Sida, Schwartz Nicolae şi alţii, care...

Informaţii utile pentru admitere 2017

Specializare (Calificare) Cod 2017 Locuri 2017 Nr. locuri speciale Forma învăţământ Filiera Profil Intensiv Limbă
predare
Bilingv MA
2016
Rromi R. Moldova
Matematica-Informatica 131 28 - - Teoretica Real - Limba rom - 5.94
Filologie 130 28 - - Teoretica Uman - Limba rom - 6.31
Mecanica 132 28 - - Tehnologica Tehnic - Limba rom - 3.70

Date de contact

Judeţ
Arad
Localitate
Lipova
Adresa poştală
Str. Nicolae Titulescu, nr. 1
Cod poştal
315400
Telefon
0257-563121
Fax
0257-563120
E-mail
gsam@clicknet.ro
Site
www.gsam.ro
Contactează acest liceu

Acest liceu se afla pe locul:


570 în topul naţional


Vezi top licee

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Informatiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro/2012/ http://admitere.edu.ro/2011/, http://admitere.edu.ro/2010/, http://admitere.edu.ro/2009/, http://admitere.edu.ro/2008/, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale institutiilor de învăţământ. O parte din specializari au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor si stabilirea optiunilor. Inainte de efectuarea alegerilor definitive si completarea fiselor de inscriere, va recomandam sa consultati brosura de admitere distribuita in scoli si site-urile oficiale ale Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizeaza in mod constant informatiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, in functie de modificarile semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi facuta raspunzatoare pentru nici o dauna, de orice natura ar fi aceasta, provocata utilizatorilor sai de folosirea informatiilor furnizate de INTUITEXT.