COLEGIUL TEHNIC DE ARHITECTURA SI LUCRARI PUBLICE "IOAN N. SOCOLESCU" BUCURESTI

Director: Cotolan Anca Cristina; Tip unitate: Colegiu Tehnic; Mediu: urban;
Cod SIRUES: 6011544; Forma de proprietate: public; Număr de elevi: 925;
 
Eşti director la acest liceu şi vrei să adaugi
sau să modifici aceste informaţii? Click aici!

În urmă cu 130 de ani, SOCIETATEA „UNIREA CONSTRUCTORILOR ROMÂNI“, organizaţie non-profit, înfiinţează din fondurile propriilor cotizanţi prima şcoala de construcţii din România, cu scopul de a pregăti meseriaşi: zidari, dulgheri, tâmplari, tinichigii şi alte meserii. Durata cusurilor era de 5 ani a câte 6 luni pentru partea teoretică, iar în restul anului elevii faceau practică pe şantier pentru completarea cunoştiinţelor teoretice. Toate cursurile erau gratuite şi nu se primeau decât fii de meşteşugari români.
Între 1874 si 1900, această şcoala era foarte frecventată, iar programul cuprindea discipline de învăţământ ca: elemente de construcţii, ordine de arhitectură, desen ornamental, matematici, geometrie, devize etc. Obiectivul principal al acestui demers a constat în formarea unor tehnicieni în domeniul construcţiilor şi arhitecturii, care să construiască raţional şi frumos,...

Informaţii utile pentru admitere 2017

Specializare (Calificare) Cod 2017 Locuri 2017 Nr. locuri speciale Forma învăţământ Filiera Profil Intensiv Limbă
predare
Bilingv MA
2016
Rromi R. Moldova
Matematica-Informatica 169 28 - - Teoretica Real - Limba rom - 6.80
Constructii, instalatii si lucrari publice 170 28 - - Tehnologica Tehnic - Limba rom - 4.45

Date de contact

Judeţ
Bucuresti
Localitate
Sector 1
Cartier
Buzesti-Gara de Nord
Adresa poştală
Str. Occidentului, nr. 12
Cod poştal
10983
Telefon
021-3108958
Fax
021-3108958
E-mail
ctalp2002@yahoo.com
Site
www.ctalp.ro
Contactează acest liceu

Acest liceu se afla pe locul:


629 în topul naţional


Vezi top licee

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Informatiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro/2012/ http://admitere.edu.ro/2011/, http://admitere.edu.ro/2010/, http://admitere.edu.ro/2009/, http://admitere.edu.ro/2008/, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale institutiilor de învăţământ. O parte din specializari au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor si stabilirea optiunilor. Inainte de efectuarea alegerilor definitive si completarea fiselor de inscriere, va recomandam sa consultati brosura de admitere distribuita in scoli si site-urile oficiale ale Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizeaza in mod constant informatiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, in functie de modificarile semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi facuta raspunzatoare pentru nici o dauna, de orice natura ar fi aceasta, provocata utilizatorilor sai de folosirea informatiilor furnizate de INTUITEXT.