COLEGIUL SILVIC "THEODOR PIETRARU" BRANESTI

Director: Udrescu Maria; Tip unitate: Colegiu silvic; Mediu: urban;
Cod SIRUES: 792342; Forma de proprietate: public;
 
Eşti director la acest liceu şi vrei să adaugi
sau să modifici aceste informaţii? Click aici!

În satul Brăneşti şcoala a fost înfiinţată în 1859. Cel mai vechi local scolii datează din 1879 („Şcoala de fete"), în 1925 s-a înfiinţat „Şcoala de Băieţi" amplasată în vecinătatea celei de fete.
În anul 1893 prin „Înaltul Decret Regal se înfiinţează Şcoala Superioară de Silvicultură". Aceasta pregăteşte prima promoţie de ingineri silvici din România. Şcoala va funcţiona cu acest statut până în anul 1919 când învăţământul superior trece la politehnica din Bucureşti. Pe lângă ingineri Şcoala Superioară de Silvicultură" pregătea brigadieri şi pădurari, în prezent Colegiul Silvic „Theodor Pietraru" pregăteşte: pădurari, tehnicieni silvici şi silvicultori.

CONTEXTUL SOCIAL-ECONOMIC

Prima şcoală de silvicultură ia fiinţă în 1893, la Brăneşti, printr-un „Inalt Decret Regal". Terenul pentru construirea şcolii şi a anexelor a fost donat de Regionala...

Informaţii utile pentru admitere 2017

Specializare (Calificare) Cod 2017 Locuri 2017 Nr. locuri speciale Forma învăţământ Filiera Profil Intensiv Limbă
predare
Bilingv MA
2016
Rromi R. Moldova
Silvicultura 101 56 - - Tehnologica Resurse naturale si protectia mediului - Limba rom - 3.33

Date de contact

Judeţ
Ilfov
Localitate
Branesti
Adresa poştală
Str. Slt. Petre Ionel, nr. 4
Cod poştal
77030
Telefon
021-3501270
Fax
021-3501270
E-mail
colegiulsilvic@yahoo.com
Site
http://www.colegiulsilvicbranesti.ro/
Contactează acest liceu

Acest liceu se afla pe locul:


1063 în topul naţional


Vezi top licee

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Informatiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro/2012/ http://admitere.edu.ro/2011/, http://admitere.edu.ro/2010/, http://admitere.edu.ro/2009/, http://admitere.edu.ro/2008/, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale institutiilor de învăţământ. O parte din specializari au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor si stabilirea optiunilor. Inainte de efectuarea alegerilor definitive si completarea fiselor de inscriere, va recomandam sa consultati brosura de admitere distribuita in scoli si site-urile oficiale ale Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizeaza in mod constant informatiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, in functie de modificarile semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi facuta raspunzatoare pentru nici o dauna, de orice natura ar fi aceasta, provocata utilizatorilor sai de folosirea informatiilor furnizate de INTUITEXT.