COLEGIUL NATIONAL "ELENA GHIBA BIRTA" ARAD

Director: Livia Marinescu; Tip unitate: Colegiu National; Mediu: urban;
Cod SIRUES: 261101329; Forma de proprietate: public;
 
Eşti director la acest liceu şi vrei să adaugi
sau să modifici aceste informaţii? Click aici!

Elena Ghiba Birta a fost o protectoare de seamă a învățământului românesc din zona de vest a țării. S-a născut în 1801, probabil la Bichiș ( Bekes ), azi în Ungaria, acolo unde tatăl său, Mihai Ghiba era preot greco - ortodox. Elena Ghiba Birta arăta ca tatăl său, era grec de origine ( posibil român macedonian din Grecia ). Mama se numea Ana Neamț și era o vrednică româncă din Ineu.

Numele de Birta e luat probabil din căsătorie. Nu dispunem de informații despre ocupația soțului și proveniența considerabilei averi de care Elena Ghiba Birta a dispus în ultimii ani ai vieții. Elena Ghiba Birta s-a reăsătorit cu Emanuel Goger, alături de care a și cerut să fie înmormântată.

Cu un an înainte de moarte își întocmește testamentul, care cuprinde, printre alte donații importante, o donație specială de 48.000 de florini oferită pentru crearea unei fundații numită Fundația "Elena...

Informaţii utile pentru admitere 2019

Specializare (Calificare) Cod 2019 Locuri 2019 Nr. locuri speciale Forma învăţământ Filiera Profil Intensiv Limbă
predare
Bilingv MA
2018
Rromi R. Moldova
Matematica-Informatica 114 56 - - Teoretica Real - Limba româna - 6.95
Filologie 113 28 - - Teoretica Uman - Limba româna Limba engleza 7.47
Filologie 112 28 - - Teoretica Uman - Limba româna - 7.28
Stiinte ale Naturii 115 56 - - Teoretica Real - Limba româna - 7.05

Date de contact

Judeţ
Arad
Localitate
Arad
Adresa poştală
Bd. General Dragalina, nr. 6
Cod poştal
310132
Telefon
0257-280937
Fax
0257-281785
E-mail
cngbirta@yahoo.com
Site
www.ghibabirta.ro
Contactează acest liceu

Acest liceu se afla pe locul:


185 în topul naţional


Vezi top licee

Informatiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro/2012/ http://admitere.edu.ro/2011/, http://admitere.edu.ro/2010/, http://admitere.edu.ro/2009/, http://admitere.edu.ro/2008/, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale institutiilor de învăţământ. O parte din specializari au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor si stabilirea optiunilor. Inainte de efectuarea alegerilor definitive si completarea fiselor de inscriere, va recomandam sa consultati brosura de admitere distribuita in scoli si site-urile oficiale ale Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizeaza in mod constant informatiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, in functie de modificarile semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi facuta raspunzatoare pentru nici o dauna, de orice natura ar fi aceasta, provocata utilizatorilor sai de folosirea informatiilor furnizate de INTUITEXT.