COLEGIUL NATIONAL "CANTEMIR VODA" BUCURESTI

Director: Mihai Alexandru; Tip unitate: Colegiu National; Mediu: urban;
Cod SIRUES: 765090; Forma de proprietate: public; Număr de elevi: 716;
 
Eşti director la acest liceu şi vrei să adaugi
sau să modifici aceste informaţii? Click aici!

Istoric: Transformarile ce au avut loc in viata culturala a tarii noastre,in a doua jumatate a secolului al XIX-lea, sunt rezultatul procesului de modernizare a societatii românesti , proces ce se intensifica datorita revolutiei din 1848 si reformelor burgheze din timpul domniei lui A.I. Cuza. Nazuintele de libertate si unitate ale românilor, ce se manifesta in toate domeniile vietii, ca expresie a constiintei nationale, impun, ca o necesitate istorica, dezvoltarea stiintei de carte, promovarea si propagarea pe aceasta cale a ideilor noi, ridicarea nivelului de cunostinte al cetatenilor in conditiile promovarii productiei de tip capitalist. Verva dezvoltarii comertului si industriei ca si indeplinirea functiilor pe linie de stat cereau oameni cu o pregatire temeinica, culturala si stiintifica. De aici izvoraste nevoia legii instructiunii, votata de Adunarea Legislativa in ziua de 17...

Informaţii utile pentru admitere 2018

Specializare (Calificare) Cod 2018 Locuri 2018 Nr. locuri speciale Forma învăţământ Filiera Profil Intensiv Limbă
predare
Bilingv MA
2017
Rromi R. Moldova
Matematica-Informatica 185 112 - - Teoretica Real - Limba româna - 9.45
Matematica-Informatica 186 28 - - Teoretica Real - Limba româna Limba engleza 9.53
Stiinte ale Naturii 187 28 - - Teoretica Real - Limba româna - 9.47

Date de contact

Judeţ
Bucuresti
Localitate
Sector 2
Cartier
Gemeni
Adresa poştală
Str. Viitorului, nr. 60
Cod poştal
20605
Telefon
021-2106935
Fax
021-2106935
E-mail
lcantemirvoda@yahoo.com
Site
www.cncv.ro
Contactează acest liceu

Acest liceu se afla pe locul:


46 în topul naţional


Vezi top licee

Informatiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro/2012/ http://admitere.edu.ro/2011/, http://admitere.edu.ro/2010/, http://admitere.edu.ro/2009/, http://admitere.edu.ro/2008/, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale institutiilor de învăţământ. O parte din specializari au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor si stabilirea optiunilor. Inainte de efectuarea alegerilor definitive si completarea fiselor de inscriere, va recomandam sa consultati brosura de admitere distribuita in scoli si site-urile oficiale ale Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizeaza in mod constant informatiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, in functie de modificarile semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi facuta raspunzatoare pentru nici o dauna, de orice natura ar fi aceasta, provocata utilizatorilor sai de folosirea informatiilor furnizate de INTUITEXT.