SEMINARUL TEOLOGIC ORTODOX CLUJ-NAPOCA

Știi deja la ce liceu vrei să intri?

Vino acum să te pregătești pentru Evaluarea Națională 2021 pe platforma ExamenulTău. Viitorii tăi colegi de liceu sunt deja aici

DESCOPERA AVANTAJELE CREEAZA CONT

Director: Sonea Cristian; Tip unitate: Seminar Teologic; Mediu: urban;
Cod SIRUES: 1261102712; Forma de proprietate: public;
 
Eşti director la acest liceu şi vrei să adaugi
sau să modifici aceste informaţii? Click aici!

Seminariile Teologice Liceale Ortodoxe îşi au rădăcinile în modestele cursuri speciale de pregătire ale viitorilor clerici, pe care le găsim îndeosebi în Moldova şi Ţara Românească, în cursul veacului al XVIII-lea. Scopul întemeierii lor a fost acela de a pregăti slujitori ai altarelor, dar, în acelaşi timp şi dascăli pentru şcolile româneşti. În cadrul acestora, pe lângă instruirea teologică se oferea elevilor şi o bună pregătire de cultură generală. Astfel , acest gen de şcoală a pregătit decenii de-a rândul pe viitorii intelectuali ai satelor: preotul, învăţătorul şi cântăreţul de la strană.

Seminarul Teologic Liceal Ortodox din Cluj-Napoca îşi desfăşoară activitatea începând din anul 1952, din momentul desfinţării abuzive de către regimul comunist a Institutului Teologic Ortodox Român din Cluj (1924-1952), în incinta Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Vadului,...

Informaţii utile pentru admitere 2021

Specializare (Calificare) Cod 2020 Locuri 2020 Nr. locuri speciale Forma învăţământ Filiera Profil Intensiv Limbă
predare
Bilingv *MA
2020
Rromi R. Moldova
Filologie 230 28 - - Teoretica Uman - Limba româna - 8.75
Teologie ortodoxa - 28 - - Vocationala Teologic - Limba româna - -
Stiinte ale Naturii 232 28 - - Teoretica Real - Limba româna - 8.96

*Ultima medie de admitere în anul 2020, conform datelor admitereliceu.ro, preluate din rezultatele repartizării computerizate din iulie 2020.

Date de contact

Judeţ
Cluj
Localitate
Cluj-Napoca
Adresa poştală
Piaţa Avram Iancu, nr. 18
Cod poştal
400116
Telefon
0264-594396
Fax
0264-594396
E-mail
stocluj@yahoo.com
Site
Contactează acest liceu

Acest liceu se afla pe locul:


174 în topul naţional


Vezi top licee

Informatiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro/2012/ http://admitere.edu.ro/2011/, http://admitere.edu.ro/2010/, http://admitere.edu.ro/2009/, http://admitere.edu.ro/2008/, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale institutiilor de învăţământ. O parte din specializari au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor si stabilirea optiunilor. Inainte de efectuarea alegerilor definitive si completarea fiselor de inscriere, va recomandam sa consultati brosura de admitere distribuita in scoli si site-urile oficiale ale Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizeaza in mod constant informatiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, in functie de modificarile semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi facuta raspunzatoare pentru nici o dauna, de orice natura ar fi aceasta, provocata utilizatorilor sai de folosirea informatiilor furnizate de INTUITEXT.