SEMINARUL TEOLOGIC LICEAL "SF. IOSIF MARTURISITORUL" BAIA MARE

Știi deja la ce liceu vrei să intri?

Vino acum să te pregătești pentru Evaluarea Națională 2021 pe platforma ExamenulTău. Viitorii tăi colegi de liceu sunt deja aici

DESCOPERA AVANTAJELE CREEAZA CONT

Director: Nechita Marius; Tip unitate: Liceu Teologic ; Mediu: urban;
Cod SIRUES: 2461100148; Forma de proprietate: public;
 
Eşti director la acest liceu şi vrei să adaugi
sau să modifici aceste informaţii? Click aici!

In contextul noilor conditii de libertate, oferite dupa decembrie 1989, Biserica Ortodoxa Romana a incercat sa-si refaca structurile. Astfel, in sedinta din 12 februarie 1990, Sfantul Sinod a aprobat reinfiintarea Episcopiei Maramuresului si Satmarului. Imediat dupa aceasta, a incoltit si ideea infiintarii unei scoli teologice, pentru a deveni un adevarat laborator al Bisericii, in care sa se pregateasca viitoarele vlastare, dar totodata sa dea si un duh nou orasului Baia Mare, atat sub aspect didactic, cat si sub aspect cultural - confesional.
Pentru concretizarea acestei idei a fost nevoie de initiativa Prea Sfintitului Justinian Chira, noul episcop ortodox al Maramuresului si Satmarului. Visul maret a devenit realitate la data de 10 mai 1991, cand Sfantul Sinod a aprobat infiintarea Seminarului Teologic Liceal Ortodox din Baia Mare, primindu-se apoi autorizatia din...

Informaţii utile pentru admitere 2021

Specializare (Calificare) Cod 2020 Locuri 2020 Nr. locuri speciale Forma învăţământ Filiera Profil Intensiv Limbă
predare
Bilingv *MA
2020
Rromi R. Moldova
Teologie ortodoxa - 56 - - Vocationala Teologic - Limba româna - -
Stiinte ale Naturii 195 56 - - Teoretica Real - Limba româna - 6.37

*Ultima medie de admitere în anul 2020, conform datelor admitereliceu.ro, preluate din rezultatele repartizării computerizate din iulie 2020.

Date de contact

Judeţ
Maramures
Localitate
Baia Mare
Adresa poştală
Str. Progresului, nr. 43
Cod poştal
430291
Telefon
0262-221844
Fax
0262-221844
E-mail
stor_bm@yahoo.com
Site
www.seminarulbm.ro
Contactează acest liceu

Acest liceu se afla pe locul:


649 în topul naţional


Vezi top licee

Informatiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro/2012/ http://admitere.edu.ro/2011/, http://admitere.edu.ro/2010/, http://admitere.edu.ro/2009/, http://admitere.edu.ro/2008/, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale institutiilor de învăţământ. O parte din specializari au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor si stabilirea optiunilor. Inainte de efectuarea alegerilor definitive si completarea fiselor de inscriere, va recomandam sa consultati brosura de admitere distribuita in scoli si site-urile oficiale ale Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizeaza in mod constant informatiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, in functie de modificarile semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi facuta raspunzatoare pentru nici o dauna, de orice natura ar fi aceasta, provocata utilizatorilor sai de folosirea informatiilor furnizate de INTUITEXT.