LICEUL TEORETIC "SALAMON ERNO" GHEORGHENI

Director: Lakatos Mihail; Tip unitate: Liceu Teoretic ; Mediu: urban;
Cod SIRUES: 521406; Forma de proprietate: public;
 
Eşti director la acest liceu şi vrei să adaugi
sau să modifici aceste informaţii? Click aici!

Oraşul Gheorgheni, la cumpăna secolelor al XIX-lea şi al XX-lea, a cunoscut o dezvoltare dinamică, reflectată şi în nevoia înfiinţării unei instituţii de învăţământ de nivel mediu. La o şedinţă de consiliu din 1897, conducerea locală a propus transformarea şcolii generale de băieţi în gimnaziu de stat pentru băieţi, însă hotărârea înaintată spre aprobare la Ministerul Educaţiei Publice a fost respinsă. La o nouă solicitare, în 1905 ministerul îşi dă acordul pentru înfiinţarea acestei instituţii, dar conducerea locală şi inspectoratul şcolar din Cluj nu au ajuns la consens în privinţa profilului acestei unităţi de învăţământ. Organele centrale, corespunzător exigenţelor contemporane, optau pentru funcţionarea unei secţii reale, iar cei din Gheorgheni ţineau mult la formele tradiţionale de învăţământ susţinând că: „unui popor trăind în mediu specific secuiesc nu îi trebuie şcoală...

Informaţii utile pentru admitere 2018

Specializare (Calificare) Cod 2018 Locuri 2018 Nr. locuri speciale Forma învăţământ Filiera Profil Intensiv Limbă
predare
Bilingv MA
2017
Rromi R. Moldova
Matematica-Informatica 187 56 - - Teoretica Real - Limba maghiara - 7.44
Stiinte ale Naturii 188 28 - - Teoretica Real - Limba maghiara - 7.96
Filologie 186 28 - - Teoretica Uman - Limba maghiara - 6.93
Stiinte Sociale 189 28 - - Teoretica Uman - Limba maghiara - 7.05

Date de contact

Judeţ
Harghita
Localitate
Gheorgheni
Adresa poştală
Bd. Lacu Roşu, nr. 3-5
Cod poştal
535500
Telefon
0266-364757
Fax
0266-364757
E-mail
salamonerno@yahoo.com
Site
www.salamon.ro
Contactează acest liceu

Acest liceu se afla pe locul:


299 în topul naţional


Vezi top licee

Informatiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro/2012/ http://admitere.edu.ro/2011/, http://admitere.edu.ro/2010/, http://admitere.edu.ro/2009/, http://admitere.edu.ro/2008/, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale institutiilor de învăţământ. O parte din specializari au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor si stabilirea optiunilor. Inainte de efectuarea alegerilor definitive si completarea fiselor de inscriere, va recomandam sa consultati brosura de admitere distribuita in scoli si site-urile oficiale ale Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizeaza in mod constant informatiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, in functie de modificarile semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi facuta raspunzatoare pentru nici o dauna, de orice natura ar fi aceasta, provocata utilizatorilor sai de folosirea informatiilor furnizate de INTUITEXT.