COLEGIUL NATIONAL "PETRU RARES" PIATRA NEAMT

Director: Mihai Obreja; Tip unitate: Colegiu National; Mediu: urban;
Cod SIRUES: 612956; Forma de proprietate: public;
 
Eşti director la acest liceu şi vrei să adaugi
sau să modifici aceste informaţii? Click aici!

Încă din cele mai vechi timpuri, acest oraş a fost un mare centru politic şi spiritual pentru geţii dintre Carpaţi şi Siret, şi mai apoi al românilor din perioada de început a feudalismului.

Istoria Piatra-Neamţului este una bimilenară, iar obârşiile se dezvăluie prin zidurile cetăţilor geto-dacice de pe Cozla şi Bâtca Doamnei.

Miron Costin spunea despre frumuseţea acestor locuri: „Dacă zeiţele din fabulele greceşti ar fi aflat de aceste ţinuturi, ar fi venit desigur aici din Olimpul lor.“

Conectarea la modernitate începe în secolul al XIX-lea, când dezvoltarea Principatelor Române impunea întemeierea de şcoli, pentru ca tinerii să-şi poată exploata abilităţile; primele au fost întemeiate în preajma mănăstirilor (şcolile catihetice) sau de „boierii luminaţi“, preocupaţi de cultură.

În 1839, în judeţul Neamţ erau patru şcoli particulare cu predare în limba română: şcoala...

Informaţii utile pentru admitere 2017

Specializare (Calificare) Cod 2017 Locuri 2017 Nr. locuri speciale Forma învăţământ Filiera Profil Intensiv Limbă
predare
Bilingv MA
2016
Rromi R. Moldova
Stiinte Sociale 112 56 - - Teoretica Uman - Limba rom - 7.92
Stiinte ale Naturii 111 56 - - Teoretica Real - Limba rom - 8.28
Matematica-Informatica 110 56 - - Teoretica Real - Limba rom - 8.77

Date de contact

Judeţ
Neamt
Localitate
Piatra Neamt
Adresa poştală
Str. Ştefan Cel Mare, Nr. 4
Cod poştal
610101
Telefon
233213751
Fax
333810588
E-mail
director@cnpetrurares.ro
Site
http://www.cnpetrurares.ro/
Contactează acest liceu

Acest liceu se afla pe locul:


45 în topul naţional


Vezi top licee

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Informatiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro/2012/ http://admitere.edu.ro/2011/, http://admitere.edu.ro/2010/, http://admitere.edu.ro/2009/, http://admitere.edu.ro/2008/, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale institutiilor de învăţământ. O parte din specializari au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor si stabilirea optiunilor. Inainte de efectuarea alegerilor definitive si completarea fiselor de inscriere, va recomandam sa consultati brosura de admitere distribuita in scoli si site-urile oficiale ale Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizeaza in mod constant informatiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, in functie de modificarile semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi facuta raspunzatoare pentru nici o dauna, de orice natura ar fi aceasta, provocata utilizatorilor sai de folosirea informatiilor furnizate de INTUITEXT.