COLEGIUL NATIONAL "COSTACHE NEGRUZZI" IASI

Director: Camelia Gavrila; Tip unitate: Colegiu National; Mediu: urban;
Cod SIRUES: 2261104535; Forma de proprietate: public;
 
Eşti director la acest liceu şi vrei să adaugi
sau să modifici aceste informaţii? Click aici!

La 5 octombrie 1895 isi deschide portile Liceul Internat din Iasi, in urma initiativei lui Spiru Haret de a infiinta un “liceu – model”. Inaugurarea s-a facut in “impozanta cladire, una din cele mai mari si mai frumoase din Iasi”, care se vedea de departe, “inaltandu-se in partea cea mai ridicata a orasului, pe umarul dealului Copou, in mijlocul gradinilor care o imprejmuiesc din toate partile”. Pentru ca liceul urma sa formeze o elita culturala, au fost cautati si adusi profesori straluciti din mai multe scoli, dupa ce facusera dovada talentului si a fortei lor intelectuale, precum si copiii cei mai bine inzestrati din toate colturile vechiului regat si din Transilvania.
Liceul a avut, mai intai, un singur profil, pentru ca, in urma adoptarii legii asupra invatamantului secundar si superior din 1898 (Legea “Spiru Haret"), sa aiba doua sectii, clasica si moderna, din 1911...

Informaţii utile pentru admitere 2020

Specializare (Calificare) Cod 2020 Locuri 2020 Nr. locuri speciale Forma învăţământ Filiera Profil Intensiv Limbă
predare
Bilingv MA
2019
Rromi R. Moldova
Filologie 108 28 - - Teoretica Uman - Limba româna - 9.00
Stiinte ale Naturii 110 28 - - Teoretica Real - Limba româna - 9.40
Matematica-Informatica 109 84 - - Teoretica Real - Limba româna - 9.47

Date de contact

Judeţ
Iasi
Localitate
Iasi
Adresa poştală
Str. Toma Cozma, nr. 4
Cod poştal
700554
Telefon
0232-210510
Fax
0232-210510
E-mail
colegiul_negruzzi@yahoo.com
Site
http://colegiulnegruzzi.ro
Contactează acest liceu

Acest liceu se afla pe locul:


13 în topul naţional


Vezi top licee

Informatiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro/2012/ http://admitere.edu.ro/2011/, http://admitere.edu.ro/2010/, http://admitere.edu.ro/2009/, http://admitere.edu.ro/2008/, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale institutiilor de învăţământ. O parte din specializari au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor si stabilirea optiunilor. Inainte de efectuarea alegerilor definitive si completarea fiselor de inscriere, va recomandam sa consultati brosura de admitere distribuita in scoli si site-urile oficiale ale Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizeaza in mod constant informatiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, in functie de modificarile semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi facuta raspunzatoare pentru nici o dauna, de orice natura ar fi aceasta, provocata utilizatorilor sai de folosirea informatiilor furnizate de INTUITEXT.