Descendent al Şcolii Medii Nr. 2 (1963), al Liceului Nr. 2 (1968), al Liceului Industrial Nr. 2 (1977), al Grupului Industrial de Industrie Uşoară (1982), al Grupului Şcolar Administrativ şi de Servicii (1993), Colegiul Economic „Emanuil Gojdu” din Hunedoara a fost inaugurat în noiembrie 2003, sub patronajul spiritual al marelui mecena, cel care a fost avocatul al cărui nume îl poartă.
Şcoală Europeană, dinamică, puternic ancorată în problemele educaţionale ale momentului, Colegiul Economic „Emanuil Gojdu” primeşte zilnic un număr de 1438 elevi, încadraţi pe cinci paliere de învăţământ : primar, gimnazial, profesional, liceal, postliceal.
Datele de mai jos se bazează pe notele obţinute de elevi în prima sesiune a examenului de Bacalaureat.
Specializari şi rezultate BAC 2025
| Specializare |
Forma de învăţământ |
Media pe liceu |
Promovabilitate |
Număr note de 10 |
| Tehnician în activități de comerț |
Zi |
5.56 |
78.57% |
0 |
| Tehnician în activități economice |
Zi |
5.21 |
63.64% |
0 |
| Tehnician în turism |
Zi |
6.86 |
80.95% |
0 |
| Total medie liceu |
5.90 |
73.68% |
0 |
Specializari şi rezultate BAC 2024
| Specializare |
Forma de învăţământ |
Media pe liceu |
Promovabilitate |
Număr note de 10 |
| Tehnician în activități de comerț |
Zi |
5.20 |
62.50% |
0 |
| Tehnician în activități economice |
Zi |
6.13 |
75.86% |
0 |
| Tehnician în turism |
Zi |
7.40 |
90.32% |
0 |
| Total medie liceu |
6.33 |
77.38% |
0 |
Specializari şi rezultate BAC 2023
| Specializare |
Forma de învăţământ |
Media pe liceu |
Promovabilitate |
Număr note de 10 |
| Tehnician în activități de comerț |
Zi |
5.74 |
66.67% |
0 |
| Tehnician în activități economice |
Zi |
5.89 |
81.82% |
0 |
| Tehnician în turism |
Zi |
6.58 |
83.33% |
0 |
| Total medie liceu |
6.15 |
78.57% |
0 |
Specializari şi rezultate BAC 2022
| Specializare |
Forma de învăţământ |
Media pe liceu |
Promovabilitate |
Număr note de 10 |
| Tehnician în activități de comerț |
Zi |
2.30 |
19.23% |
0 |
| Tehnician în activități economice |
Zi |
4.42 |
57.14% |
0 |
| Tehnician în turism |
Zi |
6.52 |
80.36% |
0 |
| Total medie liceu |
4.99 |
60.00% |
0 |
Specializari şi rezultate BAC 2021
| Specializare |
Forma de învăţământ |
Media pe liceu |
Promovabilitate |
Număr note de 10 |
| Tehnician în activități de comerț |
Zi |
|
0.00% |
0 |
| Tehnician în activități economice |
Zi |
2.46 |
25.93% |
0 |
| Tehnician în turism |
Zi |
5.40 |
68.89% |
0 |
| Total medie liceu |
4.18 |
51.35% |
0 |
Specializari şi rezultate BAC 2020
| Specializare |
Forma de învăţământ |
Media pe liceu |
Promovabilitate |
Număr note de 10 |
| Organizator banqueting |
Zi |
|
0.00% |
0 |
| Tehnician în activități de comerț |
Zi |
1.96 |
23.81% |
0 |
| Tehnician în activități economice |
Zi |
2.30 |
30.91% |
0 |
| Tehnician în turism |
Zi |
4.65 |
51.67% |
0 |
| Total medie liceu |
3.26 |
38.69% |
0 |
Specializari şi rezultate BAC 2019
| Specializare |
Forma de învăţământ |
Media pe liceu |
Promovabilitate |
Număr note de 10 |
| ORGANIZATOR BANQUETING |
ZI |
0.00 |
0.00% |
0 |
| TEHNICIAN IN ACTIVITATI DE COMERT |
ZI |
0.62 |
0.00% |
0 |
| TEHNICIAN IN ACTIVITATI ECONOMICE |
ZI |
4.59 |
56.82% |
0 |
| TEHNICIAN IN INDUSTRIA PIELARIEI |
ZI |
0.00 |
0.00% |
0 |
| TEHNICIAN IN TURISM |
ZI |
4.84 |
60.98% |
0 |
| Total medie liceu |
4.23 |
52.08% |
0 |
Specializari şi rezultate BAC 2018
| Specializare |
Forma de învăţământ |
Media pe liceu |
Promovabilitate |
Număr note de 10 |
| Tehnician în activități de comerț |
Zi |
0.90 |
5.00% |
0 |
| Tehnician în activități economice |
Zi |
2.67 |
36.17% |
0 |
| Tehnician în industria pielăriei |
Zi |
0.00 |
0.00% |
0 |
| Tehnician în turism |
Zi |
6.66 |
76.00% |
0 |
| Total medie liceu |
4.04 |
47.46% |
0 |
Specializari şi rezultate BAC 2017
| Specializare |
Forma de învăţământ |
Media pe liceu |
Promovabilitate |
Număr note de 10 |
| Organizator banqueting |
Zi |
6.43 |
100.00% |
0 |
| Tehnician în activități de comerț |
Zi |
5.79 |
64.71% |
0 |
| Tehnician în activități economice |
Zi |
5.04 |
65.38% |
0 |
| Tehnician în turism |
Zi |
6.78 |
81.48% |
0 |
| Total medie liceu |
6.14 |
74.49% |
0 |
Specializari şi rezultate BAC 2016
| Specializare |
Forma de învăţământ |
Media pe liceu |
Promovabilitate |
Număr note de 10 |
| Organizator banqueting |
Zi |
0.00 |
0.00% |
0 |
| Tehnician în activități de comerț |
Zi |
3.33 |
38.89% |
0 |
| Tehnician în activități economice |
Zi |
5.63 |
68.97% |
0 |
| Tehnician în industria textilă |
Zi |
0.00 |
0.00% |
0 |
| Tehnician în turism |
Zi |
5.34 |
68.00% |
0 |
| Total medie liceu |
4.90 |
61.00% |
0 |
Specializari şi rezultate BAC 2015
| Specializare |
Forma de învăţământ |
Media pe liceu |
Promovabilitate |
Număr note de 10 |
| Organizator banqueting |
Zi |
3.30 |
50.00% |
0 |
| Tehnician în activități de comerț |
Zi |
1.30 |
12.00% |
0 |
| Tehnician în activități economice |
Zi |
6.83 |
84.00% |
0 |
| Tehnician în turism |
Zi |
7.14 |
86.44% |
0 |
| Total medie liceu |
5.90 |
71.32% |
0 |
Specializari şi rezultate BAC 2014
| Specializare |
Forma de învăţământ |
Media pe liceu |
Promovabilitate |
Număr note de 10 |
| Organizator banqueting |
Zi |
2.87 |
25.00% |
0 |
| Tehnician în activități de comerț |
Zi |
2.86 |
30.00% |
0 |
| Tehnician în activități economice |
Zi |
4.58 |
56.82% |
0 |
| Tehnician în industria alimentară |
Zi |
0.00 |
0.00% |
0 |
| Tehnician în industria textilă |
Zi |
0.00 |
0.00% |
0 |
| Tehnician în turism |
Zi |
7.70 |
93.33% |
0 |
| Total medie liceu |
4.75 |
56.49% |
0 |
Specializari şi rezultate BAC 2013
| Specializare |
Forma de învăţământ |
Media pe liceu |
Promovabilitate |
Număr note de 10 |
| Organizator banqueting |
Zi |
1.11 |
10.00% |
0 |
| Tehnician in activitati de comert |
Zi |
0.71 |
5.71% |
0 |
| Tehnician in activitati economice |
Zi |
5.40 |
69.30% |
0 |
| Tehnician in industria pielariei |
Zi |
0.00 |
0.00% |
0 |
| Tehnician in industria textila |
Zi |
0.00 |
0.00% |
0 |
| Tehnician in turism |
Zi |
6.59 |
83.33% |
0 |
| Total medie liceu |
2.30 |
28.06% |
0 |
Specializari şi rezultate BAC 2012
| Specializare |
Forma de învăţământ |
Media pe liceu |
Promovabilitate |
Număr note de 10 |
| Organizator banqueting |
Zi |
0.00 |
0.00% |
0 |
| Tehnician in activitati de comert |
Zi |
0.21 |
0.00% |
0 |
| Tehnician in activitati economice |
Zi |
3.03 |
39.58% |
0 |
| Tehnician in industria textila |
Zi |
0.00 |
0.00% |
0 |
| Tehnician in turism |
Zi |
3.86 |
46.88% |
0 |
| Total medie liceu |
1.42 |
17.29% |
0 |
Specializari şi rezultate BAC 2011
| Specializare |
Forma de învăţământ |
Media pe liceu |
Promovabilitate |
Număr note de 10 |
| Organizator banqueting |
Zi |
0.42 |
6.67% |
0 |
| Tehnician in activitati de comert |
Zi |
1.43 |
18.18% |
0 |
| Tehnician in activitati economice |
Zi |
2.27 |
30.00% |
0 |
| Tehnician in industria textila |
Zi |
0.00 |
0.00% |
0 |
| Tehnician in turism |
Zi |
3.68 |
48.15% |
0 |
| Total medie liceu |
1.56 |
20.60% |
0 |
Specializari şi rezultate BAC 2010
| Specializare |
Forma de învăţământ |
Media pe liceu |
Promovabilitate |
Număr note de 10 |
| Organizator banqueting |
Zi |
6.67 |
91.67% |
0 |
| Tehnician in activitati economice |
Zi |
7.71 |
97.09% |
0 |
| Tehnician in industria textila |
Zi |
4.03 |
42.86% |
0 |
| Tehnician in turism |
Zi |
8.32 |
96.30% |
0 |
| Total medie liceu |
6.68 |
81.98% |
0 |
Specializari şi rezultate BAC 2009
| Specializare |
Forma de învăţământ |
Media pe liceu |
Promovabilitate |
Număr note de 10 |
| Tehnician in activitati de comert |
Zi |
5.78 |
66.67% |
0 |
| Tehnician in activitati economice |
Zi |
8.58 |
97.96% |
3 |
| Tehnician in industria pielariei |
Zi |
6.85 |
92.86% |
0 |
| Tehnician in turism |
Zi |
9.21 |
100.00% |
0 |
| Textile (2007) |
Zi |
0.00 |
0.00% |
0 |
| Turism si alimentatie publica (2007) |
Seral |
0.00 |
0.00% |
0 |
| Total medie liceu |
5.07 |
59.58% |
3 |