5 iulie 2013 19:20
22582 vizualizări

Rezultatele FINALE ale Evaluării Naţionale 2013 pe AdmitereLiceu.ro! Vezi ierarhia pe judeţe

Peste 120.000 de elevi absolvenţi de clasa a VIII-a au obţinut anul acesta note de peste 5 la Evaluarea Naţională, aceştia reprezentând un procent de 75,89% din totalul celor care au susţinut examenele anul acesta.

Judeţul cu cele mai bune rezultate este Brăila, unde 88,8% din totalul elevilor au luat note peste 5, în timp ce situaţia cea mai slabă a fost înregistrată în Dolj, unde doar 61% au obţinut rezultate mai mari de 5.

Pentru elevi urmează faza a doua a admiterii la liceu. Pe baza notei obţinute aceştia, însoţiţi de părinţi şi sub supravegherea profesorului-diriginte, vor completa în perioada 5-9 iulie, inclusiv Fişa de Admitere la liceu. Elevii vor fi admişi pe baza notei obţinute prin calcularea mediei aritmetice  dintre media obţinuta la Evaluarea Naţională şi cea de Absolvire a ciclului gimnazial. 

Completează ONLINE Fişa de Înscriere la liceu, pentru a vă familiariza cu toţi paşii. La final o puteţi printa. Programul Comisiei de Înscriere este între 09:00 şi 18:00, în fiecare din cele 5 zile, excepţie făcând ziua de duminică, 7 iulie, când se va încheia la ora 16:00.

Dacă 2 candidaţi au medii de admitere egale, cum se va face departajarea? În această situaţie prioritatea criteriilor de departajare este aceasta:

  •  media de la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a
  • media generală de absolvire a claselor V – VIII
  • nota obţinută la proba de limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naţionale
  • nota obţinută la proba de matematică din cadrul Evaluării Naţionale

Te invităm să vezi notele FINALE, de după contestaţii, la Evaluarea Naţională 2013, pe judeţe.

Informaţiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro, http://bacalaureat.edu.ro, http://evaluare.edu.ro, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale instituţiilor de învăţământ. O parte din specializări au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor şi stabilirea opţiunilor. Înainte de efectuarea alegerilor definitive şi completarea fişelor de înscriere, vă recomandăm să consultaţi brosura de admitere distribuită în şcoli şi site-urile oficiale ale Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizează în mod constant informaţiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, în funcţie de modificările semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi făcută răspunzatoare pentru nici o daună, de orice natură ar fi aceasta, provocată utilizatorilor săi de folosirea informaţiilor furnizate de INTUITEXT.