26 octombrie 2012 17:31
1328 vizualizări

Un nou CONCURS “Misiunea Mea: Învăţ cu plăcere!”

Numărul 45 al revistei "Cutezătorii" a ajuns deja în şcoli. Printre numeroasele surprize pe care vi le-a pregătit se numără şi Misiunea cu numărul 2 propusă de INTUITEXT. Luna noiembrie vă aduce vouă, dragi rezolvitori, o provocare legată de matematică şi... identitate!

Te întrebi dacă Matematica îţi poate fi un prieten? Îţi spunem un mic secret: ea vine-n ajutor tuturor, zi de zi. Foloseşti ceasul? Te joci pe calculator? Îţi bifezi date în calendar? Mergi la cumpărături? Scrii versuri? De fiecare dată când foloseşti ceva, Matematica e acolo! Matematica este chiar în identitatea noastră, a tuturor.

Vă provocăm să parcurgeţi atent rubrica "Misiunea mea: Învăţ cu plăcere!", să aflaţi cum se calculează CNP-ul fiecărui individ (Codul Numeric Personal) şi apoi să rezolvaţi enigma. O persoană, crezând că nu ştim suficient din tainele matematicii, a vrut să ne inducă pe toţi în eroare şi ne-a spus un CNP greşit. Toate cifrele sunt corecte, mai puţin ultima. Care este CNP-ul real?

Răspunsurile pot fi trimise până la date de 12 noiembrie 2012 la adresa de mail misiuneamea@intuitext.ro. Câştigătorii vor fi aleşi prin tragere la sorţi cu ajutorul random.org şi vor fi comunicaţi până la date de 16 noiembrie. Vă urăm spor la calcule!

 

Informaţiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro, http://bacalaureat.edu.ro, http://evaluare.edu.ro, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale instituţiilor de învăţământ. O parte din specializări au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor şi stabilirea opţiunilor. Înainte de efectuarea alegerilor definitive şi completarea fişelor de înscriere, vă recomandăm să consultaţi brosura de admitere distribuită în şcoli şi site-urile oficiale ale Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizează în mod constant informaţiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, în funcţie de modificările semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi făcută răspunzatoare pentru nici o daună, de orice natură ar fi aceasta, provocată utilizatorilor săi de folosirea informaţiilor furnizate de INTUITEXT.