7 septembrie 2016 10:52
1176 vizualizări

Metode de invatare care NU sunt eficiente

Expresia „a sta cu burta pe carte” ne e intiparita in minte aproape tuturor, insa acum putem in sfarsit sustine cu argumente de ce aceasta metoda extrem de populara nu functioneaza!

Un grup de profesori din Statele Unite ale Americii, in frunte cu Profesorul John Dunlosky au facut un studiu menit sa demonteze toate aceste tehnici de invatare pe care elevii de astazi le practica.

De la „tocit” pana la subliniat cu marker-ul colorat, specialistii au desfiintat marea majoritate a metodelor, finalizand studiul cu urmatoarea concluzie:  80% dintre cele mai utilizate metode de invatare sunt ineficiente.

Iata cele mai gresite tehnici de invatare pe care elevii inca le practica:

1.       Elevul repeta pana cand invata pe de rost

 

[citeste mai departe]

Informatiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro/2012/ http://admitere.edu.ro/2011/, http://admitere.edu.ro/2010/, http://admitere.edu.ro/2009/, http://admitere.edu.ro/2008/, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale institutiilor de învăţământ. O parte din specializari au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor si stabilirea optiunilor. Inainte de efectuarea alegerilor definitive si completarea fiselor de inscriere, va recomandam sa consultati brosura de admitere distribuita in scoli si site-urile oficiale ale Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizeaza in mod constant informatiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, in functie de modificarile semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi facuta raspunzatoare pentru nici o dauna, de orice natura ar fi aceasta, provocata utilizatorilor sai de folosirea informatiilor furnizate de INTUITEXT.