7 septembrie 2016 10:52
1953 vizualizări

Metode de invatare care NU sunt eficiente

Expresia „a sta cu burta pe carte” ne e intiparita in minte aproape tuturor, insa acum putem in sfarsit sustine cu argumente de ce aceasta metoda extrem de populara nu functioneaza!

Un grup de profesori din Statele Unite ale Americii, in frunte cu Profesorul John Dunlosky au facut un studiu menit sa demonteze toate aceste tehnici de invatare pe care elevii de astazi le practica.

De la „tocit” pana la subliniat cu marker-ul colorat, specialistii au desfiintat marea majoritate a metodelor, finalizand studiul cu urmatoarea concluzie:  80% dintre cele mai utilizate metode de invatare sunt ineficiente.

Iata cele mai gresite tehnici de invatare pe care elevii inca le practica:

1.       Elevul repeta pana cand invata pe de rost

 

[citeste mai departe]

Informaţiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro, http://bacalaureat.edu.ro, http://evaluare.edu.ro, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale instituţiilor de învăţământ. O parte din specializări au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor şi stabilirea opţiunilor. Înainte de efectuarea alegerilor definitive şi completarea fişelor de înscriere, vă recomandăm să consultaţi brosura de admitere distribuită în şcoli şi site-urile oficiale ale Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizează în mod constant informaţiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, în funcţie de modificările semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi făcută răspunzatoare pentru nici o daună, de orice natură ar fi aceasta, provocată utilizatorilor săi de folosirea informaţiilor furnizate de INTUITEXT.