3 decembrie 2012 14:40
1304 vizualizări

Îndrumare şi finanţare pentru liceenii vizionari prin Competiţia MANIFESTO

În perioada 12 noiembrie - 12 decembrie, competiția de proiecte MANIFESTO, parte a programului educațional Cluburile de Film Manifesto, aduce la viață idei de schimbare socială venite din partea liceenilor și profesorilor din toată țara, printr-un concurs de finanțare a proiectelor. Competiția pune la bătaie 2000 de euro pentru 3 proiecte care reușesc să găsească o soluție de impact la problemele comunităților locale (premiul I în valoare de 1000 euro și premiile II si III a câte 500 de euro).  

TUTORIALE PROFESIONISTE DE LA ING BANK

Pentru a veni în sprijinul participanților la competiție, MANIFESTO propune o lecție non-formală de construire a unui proiect social, printr-o platformă interactivă și o serie de tutoriale video. Timp de doua saptămâni, liceenii vor lua contact cu cinci noțiuni esențiale în dezvoltarea proiectelor:   Project Management, Marketing, Leadership, Comunicare si Financiar.

Cele cinci tutoriale video sunt prezentate de profesioniști ING Bank România și își propun să deconstruiască fiecare domeniu și să-l aducă cât mai aproape de viața tinerilor, prin sfaturi pe înțelesul lor. Primul video este disponibil AICI. În paralel, pe platforma educațională www.manifestofilmclubs.ro/resurse, liceenii pot conversa cu autorii tuturialelor video, prin întrebări legate de proiectul pe care doresc să-l dezvolte.

Profesioniștii ING Bank România vor răspunde nelămuririlor, vor oferi sfaturi și vor contribui cu exemple extrase din experiența lor profesională. Tatiana Marin, profesionist ING Bank implicat în îndrumarea liceenilor: ”Nu cred că noțiunile de marketing, comunicare sau management de proiect sunt prea complicate pentru a fi introduse tinerilor de liceu. Pe mine m-a ajutat mereu un sfat, o părere clară și sinceră. Sper să pot la rândul meu să-i ajut pe tinerii care au idei și îndrăzneală”!

PROIECTE IN ECHIPA

Pentru a se înscrie în concurs, tinerii trebuie să-și formeze o echipa de maximum 5 elevi și un profesor coordonator și să trimită formularul de aplicare completat până pe data de 12 decembrie. Mai multe detalii despre criteriile de jurizare, regulamentul de concurs și formularul de aplicare sunt disponibile pe www.manifestofilmclubs.ro/competitie.

Platforma sprijină tinerii care doresc să aplice la finanțările oferite în cadrul Competiției de Proiecte, ajutându-i să-și structureze ideile. Mai mult, resursele oferite prin tutoriale și sfaturi practice își propun să cultive antreprenoriatul social în școli și să impulsioneze tinerii să gândească dincolo de limite 

*Competiția de Proiecte MANIFESTO este parte a programului Cluburile de Film Manifesto, inițiativă de educație non-formală a Asociației ORICUM care stimulează mintea și curajul liceenilor printr-un circuit simplu: filme documentare, dezbateri aprinse și acțiuni sociale. Ne propunem să găsim cele mai îndrăznețe idei de schimbare socială venite din partea tinerilor și să le aducem la viață. Concursul se adresează liceenilor din toată țara, însă participarea e condiționată de 3 factori importanți: o echipă de maximum 5 elevi, un profesor coordonator și o propunere isteață.

**ORICUM este organizaţia non-profit ce şi-a propus să transforme felul în care industriile creative contribuie la dezvoltarea României. Misiunea noastră este aceea de a crea proiecte cu un impact şi un grad de sustenabilitate mare, destinate în principal tinerilor sub 30 de ani.

 

UPDATE: Termenul de inscriere a fost prelungit pana pe 22 decembrie! Aveti 10 zile in plus, pentru a va face cunoscut proiectul. Succes!

 

 

 

Informaţiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro, http://bacalaureat.edu.ro, http://evaluare.edu.ro, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale instituţiilor de învăţământ. O parte din specializări au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor şi stabilirea opţiunilor. Înainte de efectuarea alegerilor definitive şi completarea fişelor de înscriere, vă recomandăm să consultaţi brosura de admitere distribuită în şcoli şi site-urile oficiale ale Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizează în mod constant informaţiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, în funcţie de modificările semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi făcută răspunzatoare pentru nici o daună, de orice natură ar fi aceasta, provocată utilizatorilor săi de folosirea informaţiilor furnizate de INTUITEXT.