26 septembrie 2012 14:05
1924 vizualizări

Începe ediţia a patra a Concursului Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici.ro!

Luni, 1 octombrie 2012, se lansează Ediţia a 4-a a Concursului Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici.ro!

Concursul este rezultatul parteneriatului între Societatea de Ştiinţe Matematice din România (SSMR) şi Intuitext şi este parte a programului Educatia Matematica Altfel, un program al Romanian-American Fondation implementat în parteneriat cu SSMR.

Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici.ro este atât o şcoală care pregăteşte copiii care doresc să obţină performanţă în matematică, cât şi un concurs prin care sunt premiaţi cei mai perseverenţi dintre aceştia. 

Aşa că, în fiecare lună sunt publicate materiale teoretice care abordează tematica de olimpiadă, pe site-ul dedicat concursului: www.viitoriolimpici.ro. Fiecare material este însoţit de un test grilă, cu răspuns imediat, prin care elevul verifică în ce măsură a înţeles conţinutul materialului. 

Alături de materiale şi teste grilă, tot pe site-ul concursului (www.viitoriolimpici.ro) sunt publicate şi câte 4 probleme pentru fiecare clasă, pentru care elevii trebuie să trimită soluţii în format electronic, pentru a fi corectate de profesori membri ai Societăţii de Ştiinţe Matematice din România (SSMR).

Începând din acest an calendarul etapelor a fost modificat astfel:

  • 7 etape de concurs şi o etapă specială (propunere de lecţii de pregătire), pentru elevii din clasele IV-XI;
  • 3 etape de concurs şi două etape speciale (proiecte pe teme date), pentru elevii clasei a XII-a.

Concurenţii cu cele mai bune rezultate vor fi invitaţi într-o Tabără de vară la Câmpulung Muscel (în limita locurilor disponibile).

Vă urăm mult succes!

 

Informaţiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro, http://bacalaureat.edu.ro, http://evaluare.edu.ro, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale instituţiilor de învăţământ. O parte din specializări au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor şi stabilirea opţiunilor. Înainte de efectuarea alegerilor definitive şi completarea fişelor de înscriere, vă recomandăm să consultaţi brosura de admitere distribuită în şcoli şi site-urile oficiale ale Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizează în mod constant informaţiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, în funcţie de modificările semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi făcută răspunzatoare pentru nici o daună, de orice natură ar fi aceasta, provocată utilizatorilor săi de folosirea informaţiilor furnizate de INTUITEXT.