11 iunie 2012 15:44
1629 vizualizări

GROW - un program educational inovator si constructiv

Daca esti elev in clasa a X-a sau a XI-a, intre 2 iulie si 6 august, ai ocazia sa participi la cel mai cool program educational innovator, desfasurat in 15 orase din Romania si premiat la nivel international pentru a doua oara in cadrul Galei Charlemagne.

Organizat de AIESEC si Scoala de Valori, GROW este singurul program care aduce studenti internationali alaturi de liceeni din clasa a IX-a pana in clasa a XII-a.

Desfasurat pentru a VIII-a oara, cu abordare specifica pentru fiecare an de liceu în parte, GROW ofera 4 ani de dezvoltare complementara prin educatie non-formala. Pentru participantii la aceasta editie organizatorii GROW propun cate 10 intalniri sub forma unor ateliere de lucru interactive incepand din 2 iulie pana pe 6 august: GROW 1.1­1.2. Acestea sunt sustinute in limba engleza de catre traineri internationali veniti din cele 107 tari in care exista organizatia AIESEC. Toate activitatile GROW se desfasoara intr­un mediu tineresc care promoveaza interculturalitatea, voluntariatul si diversitatea. Editia de vara se desfasoara in 15 orase din Romania: Arad, Brasov, Bucuresti, Cluj­Napoca, Constanta, Craiova, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Sibiu, Suceava, Targu Mures, Timisoara si Urziceni.

In cadrul GROW participantii isi vor dezvolta aptitudini utile indiferent de calea aleasa dupa finalizarea studiilor si o atitudine care­i va sprijini in atingerea obiectivelor personale si consolidandu-si in acelasi timp increderea in sine prin provocari practice. In cadrul sesiunilor GROW 1.1 ­ 1.2 din 2011, peste 860 de absolventi de clasa a XI­a si a XII­a au invatat sa capete incredere in propriul potential, sa­si contureze valorile personale si sa fie constienti de provocarile sociale si sa cultive spiritul de initiativa.

 

De ce sa participi?

In primul rand pentru ca vei cunoaste o multime de oameni cu care te vei imprieteni. In afara de asta, pe langa distractia garantata, vei avea ocazia sa te autodepasesti, sa inveti sa te motivezi, sa ai incredere in tine si sa fii proactiv.

 

Ce poti invata la GROW?

Pentru editia GROW 1.1 (pentru clasa a X-a) sesiunile sunt impartite astfel: 1. Sesiune introductiva, 2. Proactivitate, 3. Abilitati de relationare, 4. Abilitati de negociere, 5. Managementul echipei, 6. Abilitati de conducere, 7. Autocunoastere, 8. Orientare timpurie in cariera, 9. Planificarea unui proiect. - Cum sa faci un plan de afacere?, 10. Sesiunea si ceremonia de inchidere

GROW 1.2 este format din urmatoarele ateliere: 1. Sesiune introductiva, 2. Valorile personale si alegeri in viata, 3. Calea vocationala, 4. Realizarea unui CV, 5. Antreprenoriatul. - O alta cale in viata, 6. Aptitudini de stabilire a obiectivelor, 7. Aptitudini de managementul timpului, 8. Identitate personala. - Arata-le celorlalti cine esti cu adevarat, 9. Orice este posibil (consolidare incredere si curaj),10. Sesiunea si ceremonia de inchidere

 

Cum te poti inscrie la GROW 2012?

Te poti inscrie pana pe 15 iunie pe www.growedu.ro si astfel, iti asiguri un loc alaturi de prietenii tai in cea mai faina experienta de vara asta.

Informaţiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro, http://bacalaureat.edu.ro, http://evaluare.edu.ro, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale instituţiilor de învăţământ. O parte din specializări au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor şi stabilirea opţiunilor. Înainte de efectuarea alegerilor definitive şi completarea fişelor de înscriere, vă recomandăm să consultaţi brosura de admitere distribuită în şcoli şi site-urile oficiale ale Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizează în mod constant informaţiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, în funcţie de modificările semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi făcută răspunzatoare pentru nici o daună, de orice natură ar fi aceasta, provocată utilizatorilor săi de folosirea informaţiilor furnizate de INTUITEXT.