11 octombrie 2012 15:42
1334 vizualizări

Fii gazda internaţionalismului!

Începând cu luna octombrie a anului 2012, AIESEC Bucureşti dă startul unei noi campanii de promovare a culturilor de peste mări şi ţări. Te-ai gândit vreodată ce simplu ar fi să asiguri copilului tău o educaţie despre cultura popoarelor străine fără ca acesta să părăsească confortul casei tale? Dacă da, noi avem soluţia optimă.

AIESEC Bucureşti organizează anual o serie de internship-uri şi proiecte dedicate pe de o parte tinerilor internaţionali care ajung la noi în ţară cu scopul de a învăţa cultura noastră şi de a-i învăţa la rândul lor pe alţii despre propria ţară natală; iar, pe de altă parte, proiectele sunt adresate tinerilor români cu vârste începând de la 10 ani, dornici de a descoperi culturile de dincolo de hotare precum şi de a exersa o limbă străină.

Fiecare proiect reprezintă o directie de a cunoste culturi de pe toate continentele ţării, fiind totodată şi o importantă sursă de internaţionalism. De aceea, cu fiecare oportunitate, încercăm să asigurăm străinilor participanţi la proiecte o şedere cât mai plăcută pe întreaga perioadă de desfăşurare a acestora. Astfel, noi ne asigurăm că o dată ce aceştia ajung în ţară sunt aşteptaţi la aeroport, le este oferită cazare şi o masă pe zi, şi beneficiază de tot sprijinul nostru pe parcursul prezenţei lor la proiecte.

Întrucât dorim ca experienţa lor aici să fie cu adevărat relevantă şi să cunoască stilul de viaţă românesc alături de o familie interesată de a-i găzdui pe perioada proiectului, între 4 şi 6 săptămâni, începând cu această toamnă AIESEC Bucureşti derulează programul de housing. Astfel, fiecare tânăr participant la proiect va putea locui alături de o familie-gazdă, care la rândul ei va avea posibilitatea de a afla mai multe despre cultura de provenienţă a tânărului, va exersa limba engleză şi va avea şansa de a vizita la rândul ei ţara respectivă, printr-un schimb reciproc de experienţe.

Pentru mai multe detalii şi pentru a te înscrie în programul housing accesează www.aiesecbucharest.ro 

AIESEC reprezintă cea mai mare organizaţie de tineri la nivel internaţional, fiind prezentă în peste 110 ţări şi teritorii şi având o istorie de 65 de ani în dezvoltarea personală şi profesională a tinerilor. Organizaţia oferă tinerilor o experienţă de dezvoltare inedită bazată pe 7700 de oportunităţi de leadership, 5500 de posibilităţi de exchange, 470 de conferinţe anuale, platforme virtuale şi activităţi de învăţare în cadrul unui mediu internaţional. Prezenţa AIESEC în România s-a făcut remarcată timp de 22 ani, extinzându-se într-un număr de 15 oraşe.

Informaţiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro, http://bacalaureat.edu.ro, http://evaluare.edu.ro, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale instituţiilor de învăţământ. O parte din specializări au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor şi stabilirea opţiunilor. Înainte de efectuarea alegerilor definitive şi completarea fişelor de înscriere, vă recomandăm să consultaţi brosura de admitere distribuită în şcoli şi site-urile oficiale ale Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizează în mod constant informaţiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, în funcţie de modificările semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi făcută răspunzatoare pentru nici o daună, de orice natură ar fi aceasta, provocată utilizatorilor săi de folosirea informaţiilor furnizate de INTUITEXT.