13 iulie 2015 17:45
16582 vizualizări

Evaluarea Națională 2015: Care e școala de top a fiecărui județ?

Echipa ExamenulTău.ro a analizat care au fost cele mai bune Școli din România în ceea ce privește media obținută la Evaluarea Națională 2015. Școala cu cele mai bune rezultate în 2015 a fost comparată cu cea de anul trecut.

În 18 județe din țară școala cu cea mai mare medie la Evaluarea Națională NU este aceeași cu cea din 2014, însă, în restul de 24, aceleași nume ocupă topul. Exact aceeași observație putea fi făcută și în urmă cu un an, ceea ce demonstrează că există județe în care competiția pentru vârf este mai mare.

Majoritatea pozițiilor sunt ocupate de Colegii Naționale sau Licee Teoretice care includ și clase de ciclu gimnazial. Singurele județe unde cel mai bun rezultat a fost atins de o Școală Generală și nu de un Colegiu/Liceu sunt: Caraș-Severin, Dolj, Ialomița, Ilfov, Olt, Sălaj, Suceava, Teleorman și Vâlcea.

Topul celor mai bune 10 județe, când vorbim strict de rezultatul de vârf al mediei Evaluării Naționale, arată astfel:

·         Locul  1: Galați (Colegiul Național Vasile Alecsandri – medie EN de 9,63)

·         Locul  2: Bacău (Colegiul Național Gheorghe Vrânceanu – medie EN de 9,62)

·         Locul  3: Cluj (Colegiul Național Emil Racoviță – medie EN de 9,59)

·         Locul  4: Brașov (Colegiul Național Emil Racoviță – medie EN de 9,57)

·         Locul  5: Maramureș (Colegiul Național Gheorghe Șincai– medie EN de 9,55)

·         Locul  6: Vrancea și Iași (Colegiul Național Unirea, Focșani și Colegiul NAȚIONAL – medie EN de 9,54)

·         Locul  7: Brăila (Colegiul Național Ghe. M. Murgoci – medie EN de 9,51)

·         Locul  8: Suceava și Argeș (Școala Gimnazială nr.2, Frătăuții Noi și Colegiul Național Zinca Golescu – medie EN de 9,50)

·         Locul  9: Constanța (Liceul Teoretic Ovidius – medie EN de 9,49)

·         Locul 10: București (Colegiul Național Gheorghe Lazăr – medie EN de 9,48)

După cum am spus, toate județele au înregistrat rezultate de vârf mai mari ca anul trecut, dar unele dintre ele au făcut progrese de peste 1 punct la media Evaluării Naționale: Tulcea (o medie de 8,99 anul acesta, față de 7,41 în 2014) și Ilfov (o medie de 8,62 anul acesta comparativ cu 7,51 în 2014).

În graficul prezentat se poate observa mai bine care este diferența dintre rezultatele de anul acesta și cele de anul trecut ale celei mai bune școli din județ.

 

 

Informatiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro/2012/ http://admitere.edu.ro/2011/, http://admitere.edu.ro/2010/, http://admitere.edu.ro/2009/, http://admitere.edu.ro/2008/, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale institutiilor de învăţământ. O parte din specializari au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor si stabilirea optiunilor. Inainte de efectuarea alegerilor definitive si completarea fiselor de inscriere, va recomandam sa consultati brosura de admitere distribuita in scoli si site-urile oficiale ale Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizeaza in mod constant informatiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, in functie de modificarile semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi facuta raspunzatoare pentru nici o dauna, de orice natura ar fi aceasta, provocata utilizatorilor sai de folosirea informatiilor furnizate de INTUITEXT.