11 mai 2016 18:58
1232 vizualizări

De ce este copilul tau dependent de telefonul mobil

Sta mereu cu nasul in telefon si nu poti sa iti explici cum poate fi atat de fascinat de acel gadget?

Exista chiar si o explicatie stiintifica in spatele acestei "obsesii" ale sale pentru telefonul mobil care spune ca acesta ii suplineste o serie de nevoi si il ajuta sa isi tempereze emotii negative precum anxietatea sau teama.

"Simptomele" dependentei de telefonul mobil 

- il verifica mereu desi nu a sunat

- se sperie atunci cand ramane fara baterie 

- mereu butoneaza, de cele mai multe ori la cate un mesaj

 

Suna cunoscut?

Iata ce explicatie au oamenii de stiinta pentru aceasta obsesie a secolului.

 Noi, oamenii, obtinem placere din simpla actiune de achizitionare, de obtinere a unui obiect. Ajungem sa consideram mobilul absolut indispensabil si il ridicam la nivel de simbol al statutului social al nostru si al altora. 

 Mai mult decat atat, dependenta de telefonul mobil ne scot la iveala si ne accentueaza trasaturi negative precum nelinistea interioara, anxietatea, impulsivitatea sau materialismul.

[citeste mai departe]

Informaţiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro, http://bacalaureat.edu.ro, http://evaluare.edu.ro, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale instituţiilor de învăţământ. O parte din specializări au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor şi stabilirea opţiunilor. Înainte de efectuarea alegerilor definitive şi completarea fişelor de înscriere, vă recomandăm să consultaţi brosura de admitere distribuită în şcoli şi site-urile oficiale ale Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizează în mod constant informaţiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, în funcţie de modificările semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi făcută răspunzatoare pentru nici o daună, de orice natură ar fi aceasta, provocată utilizatorilor săi de folosirea informaţiilor furnizate de INTUITEXT.