10 martie 2017 18:37
2063 vizualizări

Cel mai mare divizor comun

Deoarece doar un weekend mai desparte elevii de clasa a VIII-a de simulari, va invitam pe toti la o sesiune de recapitulari rapide la matematica, cu ajutorul ExamenulTau.ro.

Lectia online la matematica de astazi este cel mai mare divizor comun. 

Definitie:

Cel mai mare divizor comun a doua numere naturale a si b este cel mai mare numar natural d care divide si pe a si pe b.

Cum il notam?

Daca d este cel mai mare divizor comun al lui a si b, atunci acesta se noteaza d=cmmdc (a,b) sau d=(a,b)

 

Afla algoritmul de calcul si un exemplu de exercitiu rezolvat in pasi si explicat, de pe ExamenulTau.ro: citeste continuarea.

 

Informatiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro/2012/ http://admitere.edu.ro/2011/, http://admitere.edu.ro/2010/, http://admitere.edu.ro/2009/, http://admitere.edu.ro/2008/, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale institutiilor de învăţământ. O parte din specializari au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor si stabilirea optiunilor. Inainte de efectuarea alegerilor definitive si completarea fiselor de inscriere, va recomandam sa consultati brosura de admitere distribuita in scoli si site-urile oficiale ale Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizeaza in mod constant informatiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, in functie de modificarile semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi facuta raspunzatoare pentru nici o dauna, de orice natura ar fi aceasta, provocata utilizatorilor sai de folosirea informatiilor furnizate de INTUITEXT.