19 mai 2011 12:47
1081 vizualizări

Absolventii de gimnaziu intra in focul admiterii

Testele nationale incep pe 20 iunie. Intre timp, unele licee vocationale, ca de exemplu cele sportive sau bilingve, organizeaza si probe de aptitudini inaintea repartizarilor computerizate. 255.000 de absolventi de gimnaziu sunt asteptati sa studieze in liceele din toata tara la zi, seral sau la cursuri cu frecventa redusa.

In Bucuresti, institutiile liceale sunt dispuse sa primeasca 15.600 de „boboci" in clasa a IX-a. Cele mai multe locuri sunt puse la bataie de Colegiul Economic Viilor, unde sunt asteptati 360 de absolventi de liceu.

Informatiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro/2012/ http://admitere.edu.ro/2011/, http://admitere.edu.ro/2010/, http://admitere.edu.ro/2009/, http://admitere.edu.ro/2008/, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale institutiilor de învăţământ. O parte din specializari au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor si stabilirea optiunilor. Inainte de efectuarea alegerilor definitive si completarea fiselor de inscriere, va recomandam sa consultati brosura de admitere distribuita in scoli si site-urile oficiale ale Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizeaza in mod constant informatiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, in functie de modificarile semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi facuta raspunzatoare pentru nici o dauna, de orice natura ar fi aceasta, provocata utilizatorilor sai de folosirea informatiilor furnizate de INTUITEXT.