COLEGIUL NATIONAL "INOCHENTIE MICU CLAIN" BLAJ

Știi deja la ce liceu vrei să intri?

Vino acum să te pregătești pentru Evaluarea Națională 2021 pe platforma ExamenulTău. Viitorii tăi colegi de liceu sunt deja aici

DESCOPERA AVANTAJELE CREEAZA CONT

Director: Balu Nicolae Dan; Tip unitate: Colegiu National; Mediu: urban;
Cod SIRUES: 161102327; Forma de proprietate: public; Număr de elevi: 983;
 
Eşti director la acest liceu şi vrei să adaugi
sau să modifici aceste informaţii? Click aici!

Scolile Blajului sunt cele mai vechi scoli sistematice de un grad mai inalt cu limba de predare romana din invatamantul romanesc. Deschise in anul 1754, de catre episcopul Petru Pavel Aaron, ele au fost supranumite de catre intemeietorul lor "fantani ale darurilor". In cadrul invatamantului blajean, componenta didactica, de pregatire a invatatorilor, a fost dominanta inca de la inceput, prin activitatea de pionierat a lui Gheorghe Sincai. Dupa episcopul Petru Pavel Aaron, un al doilea mare intemeietor de scoli blajene este Mitropolitul Dr. Vasile Suciu. Lui i se datoreaza cele mai impunatoare edificii scolare din Blaj, situate pe str. Simion Barnutiu sau pe strada ce-i poarta numele. Cladirea care gazduieste actualmente Colegiul National "Inochentie Micu Clain" a fost construita in perioada 1924-1929, din fonduri ce proveneau din donatiile fostilor elevi ai...

Informaţii utile pentru admitere 2021

Specializare (Calificare) Cod 2020 Locuri 2020 Nr. locuri speciale Forma învăţământ Filiera Profil Intensiv Limbă
predare
Bilingv *MA
2020
Rromi R. Moldova
Stiinte ale Naturii 117 26 - - Teoretica Real - Limba română - 8.48
Matematica-Informatica 115 52 - - Teoretica Real - Limba română - 8.48
Filologie 114 26 - - Teoretica Uman - Limba română - 7.92
Educator - invatator 116 12 - - Vocationala Pedagogic - Limba română - -
Educator - puericultor 113 12 - - Vocationala Pedagogic - Limba română - -

*Ultima medie de admitere în anul 2020, conform datelor admitereliceu.ro, preluate din rezultatele repartizării computerizate din iulie 2020.

Date de contact

Judeţ
Alba
Localitate
Blaj
Adresa poştală
Str. Simion Barnuţiu, nr. 2
Cod poştal
515400
Telefon
0258-711208
Fax
0258-710661
E-mail
imc.blaj@mail.albanet.ro
Site
www.imclain.ro
Contactează acest liceu

Acest liceu se afla pe locul:


223 în topul naţional


Vezi top licee

Informatiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro/2012/ http://admitere.edu.ro/2011/, http://admitere.edu.ro/2010/, http://admitere.edu.ro/2009/, http://admitere.edu.ro/2008/, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale institutiilor de învăţământ. O parte din specializari au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor si stabilirea optiunilor. Inainte de efectuarea alegerilor definitive si completarea fiselor de inscriere, va recomandam sa consultati brosura de admitere distribuita in scoli si site-urile oficiale ale Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizeaza in mod constant informatiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, in functie de modificarile semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi facuta raspunzatoare pentru nici o dauna, de orice natura ar fi aceasta, provocata utilizatorilor sai de folosirea informatiilor furnizate de INTUITEXT.