COLEGIUL NATIONAL "GHEORGHE SINCAI"

Director: Gheorghiu Stefana; Tip unitate: Liceu Teoretic; Mediu: urban;
Cod SIRUES: 4061101756; Forma de proprietate: public; Număr de elevi: 912;
 
Eşti director la acest liceu şi vrei să adaugi
sau să modifici aceste informaţii? Click aici!

În toamna anului 1890 în cadrul Liceului Matei Basarab, datorită numărului mare de elevi, s-au creat două clase divizionare (I şi II gimnaziu) ce au fost mutate într-o clădire situată în curtea bisericii Sfântu Gheorghe Vechi. În toamna anului 1891, prin raportul nr. 105 din 25 octombrie trimis la Ministerul Cultelor şi Instrucţiunii Publice, directorul Liceului Matei Basarab, arătând că pentru clasa a III de gimnaziu are un numar mare de elevi, solicita înfiinţarea unei a treia clase divizionare. Solicitarea a fost aprobată de către ministrul Gh. Dem. Teodorescu. La doar câteva săptămâni s-a solicitat înfiinţarea unei a patra clase divizionare cu elevi de clasa IV gimnaziu. Cum între timp în funcţia de Ministru al Cultelor şi Instrucţiunii Publice fusese numit Petru Poni, acesta a respins solicitarea directorului.
În anul următor, ministru este numit Take Ionescu.
Profitând...

Informaţii utile pentru admitere 2019

Specializare (Calificare) Cod 2019 Locuri 2019 Nr. locuri speciale Forma învăţământ Filiera Profil Intensiv Limbă
predare
Bilingv MA
2018
Rromi R. Moldova
Filologie 293 28 - - Teoretica Uman - Limba româna - 9.21
Stiinte ale Naturii 292 56 - - Teoretica Real - Limba româna - 9.47
Matematica-Informatica 291 140 - - Teoretica Real - Limba româna - 9.48

Date de contact

Judeţ
Bucuresti
Localitate
Sector 4
Cartier
Tineretului
Adresa poştală
Calea Şerban Vodă, nr. 167
Cod poştal
40205
Telefon
021-3361455
Fax
021-3361455
E-mail
gheorghesincaibucuresti@yahoo.com
Site
www.gheorghesincai.ro
Contactează acest liceu

Acest liceu se afla pe locul:


16 în topul naţional


Vezi top licee

Informatiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro/2012/ http://admitere.edu.ro/2011/, http://admitere.edu.ro/2010/, http://admitere.edu.ro/2009/, http://admitere.edu.ro/2008/, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale institutiilor de învăţământ. O parte din specializari au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor si stabilirea optiunilor. Inainte de efectuarea alegerilor definitive si completarea fiselor de inscriere, va recomandam sa consultati brosura de admitere distribuita in scoli si site-urile oficiale ale Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizeaza in mod constant informatiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, in functie de modificarile semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi facuta raspunzatoare pentru nici o dauna, de orice natura ar fi aceasta, provocata utilizatorilor sai de folosirea informatiilor furnizate de INTUITEXT.