COLEGIUL NATIONAL "SPIRU HARET" LOCALITATEA TECUCI

Director: Grecu Ion; Tip unitate: Liceu Teoretic ; Mediu: Urban;
Cod SIRUES: 1181552; Forma de proprietate: Public;
 
Eşti director la acest liceu şi vrei să adaugi
sau să modifici aceste informaţii? Click aici!

Institutia a fost atestatã pentru prima datã într-un document emis, la 28 octombrie 1898, de marele proprietar Tache Anastasiu, din initiativa cãruia a luat fiintã o Scoalã Profesionalã de Fete. Din 1900, aceasta se va numi "Tache si Elena Anastasiu", dupã numele ctitorilor.
În toamna anului 1918 (1 septembrie), Elena Anastasiu s-a hotãrât sã înfiinteze o primã clasã de gimnaziu, pe lângã Scoala Profesionalã de Fete, pentru a pregãti elevele si cadrele didactice necesare înfiintãrii unui liceu de fete.
La 28 octombrie 1923 se inaugureazã, în prezenta ministrului Instructiunii Publice, Liceul de fete "Tache si Elena Anastasiu".
Pânã în 1963 liceul a functionat într-o clãdire aflatã în centrul orasului, actualmente sediul Administratiei Financiare. Dupã aceastã datã, unitatea scolarã s-a mutat în actuala clãdire: nouã, modernã, situatã pe...

Informaţii utile pentru admitere 2017

Specializare (Calificare) Cod 2017 Locuri 2017 Nr. locuri speciale Forma învăţământ Filiera Profil Intensiv Limbă
predare
Bilingv MA
2016
Rromi R. Moldova
Filologie 130 28 - - Teoretica Uman - Limba rom - 8.50
Matematica-Informatica 131 84 - - Teoretica Real - Limba rom - 8.78
Stiinte ale Naturii 132 28 - - Teoretica Real - Limba rom - 9.00
Stiinte Sociale 133 28 - - Teoretica Uman - Limba rom - 8.24

Date de contact

Judeţ
Galati
Localitate
Tecuci
Adresa poştală
Bd. Victoriei, Nr. 12
Cod poştal
805300
Telefon
236811695
Fax
236811695
E-mail
lsh_tecuci@yahoo.com
Site
www.spiruharet-tecuci.ro
Contactează acest liceu

Acest liceu se afla pe locul:


82 în topul naţional


Vezi top licee

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Comentariu:

  • Marian Topriceanu - 1 septembrie 2013
    Colegiul Naţional “Spiru Haret” din Tecuci şi Biblioteca Municipală Ştefan Petică au marcat miercuri, ora 12, Zilele Francofoniei printr-o acţiune desfăşurată la Galeria “Helios”. Elevele Carmen Buzenche, Alina Ganea, Florentina Baciu, Dorina Gîbu, Maria Taşcă şi Alina Filimon, care a atras privirile tuturor celor prezenţi prin lucrările ei, au realizat o expoziţie de pictură în comun. Manifestarea a fost coordonată de profesorii Mihaela Munteanu, Magdalena Miron şi Constantin Ilaş. Elevii şi profesorii au fost răsplătiţi de bibliotecare cu diplome şi cărţi în limba franceză. Tema din acest a Zilelor Francofoniei a fost atracţia exercitată de limba franceză asupra celorlalte limbi care au împrumutat diverse cuvinte şi expresii. Mai multe detalii poti sa obtii de aici: http://www.protecuci.ro/stiri-locale/picturile-elevilor-de-la-spiru-haret-de-zilele-francofoniei.html

Informatiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro/2012/ http://admitere.edu.ro/2011/, http://admitere.edu.ro/2010/, http://admitere.edu.ro/2009/, http://admitere.edu.ro/2008/, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale institutiilor de învăţământ. O parte din specializari au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor si stabilirea optiunilor. Inainte de efectuarea alegerilor definitive si completarea fiselor de inscriere, va recomandam sa consultati brosura de admitere distribuita in scoli si site-urile oficiale ale Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizeaza in mod constant informatiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, in functie de modificarile semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi facuta raspunzatoare pentru nici o dauna, de orice natura ar fi aceasta, provocata utilizatorilor sai de folosirea informatiilor furnizate de INTUITEXT.