LICEUL TEORETIC "NIKOLAUS LENAU" TIMISOARA

Director: Wolf Elena; Tip unitate: Liceu Teoretic; Mediu: urban;
Cod SIRUES: 714704; Forma de proprietate: public; Număr de elevi: 1330;
 
Eşti director la acest liceu şi vrei să adaugi
sau să modifici aceste informaţii? Click aici!

Inca din anul 1852, Consiliul Local al orasului Timisoara inainteaza Locotenentei Provinciale o petitie in care cere aprobarea unei scoli superioare reale. Oficiul Provincial scolar aproba infiintarea acestei scoli, dar nu acorda nici un sprijin real, dimpotriva, dispune ca intretinerea scolii sa cada exclusiv in sarcina orasului, asa incat problema pregatirii unor cadre de specialitate, solicitate de dezvoltarea economica a orasului, ramane nerezolvata. In aceste conditii, municipiul Timisoara, sub impulsul unor necesitati obiective, depune un efort sustinut pentru infiintarea unei scoli reale, continuand tratativele cu Ministerul Cultelor si Instructiunii Publice din Budapesta.

Ca urmare, la 23.04.1870 se hotaraste, in baza contractului incheiat intre Ministerul Cultelor si Instructiunii Publice si conducerea orasului Timisoara, infiintarea "Scolii superioare reale"....

Informaţii utile pentru admitere 2017

Specializare (Calificare) Cod 2017 Locuri 2017 Nr. locuri speciale Forma învăţământ Filiera Profil Intensiv Limbă
predare
Bilingv MA
2016
Rromi R. Moldova
Teor.real spec.germană 219 25 - - Teoretica Real - Limba germana - 8.95
Stiinte ale Naturii 220 28 - - Teoretica Real - Limba germana - 8.48
Stiinte Sociale 221 28 - - Teoretica Uman - Limba germana - 6.73

Date de contact

Judeţ
Timis
Localitate
Timisoara
Adresa poştală
Str. Gheorghe Lazăr, nr. 2
Cod poştal
300078
Telefon
0256-201885
Fax
0256-201885
E-mail
n.lenauschule@yahoo.de
Site
nikolaus-lenau.ro
Contactează acest liceu

Acest liceu se afla pe locul:


149 în topul naţional


Vezi top licee

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Informatiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro/2012/ http://admitere.edu.ro/2011/, http://admitere.edu.ro/2010/, http://admitere.edu.ro/2009/, http://admitere.edu.ro/2008/, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale institutiilor de învăţământ. O parte din specializari au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor si stabilirea optiunilor. Inainte de efectuarea alegerilor definitive si completarea fiselor de inscriere, va recomandam sa consultati brosura de admitere distribuita in scoli si site-urile oficiale ale Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizeaza in mod constant informatiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, in functie de modificarile semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi facuta raspunzatoare pentru nici o dauna, de orice natura ar fi aceasta, provocata utilizatorilor sai de folosirea informatiilor furnizate de INTUITEXT.