LICEUL TEORETIC "EMIL RACOVITA" GALATI

Director: Popa Maria; Tip unitate: Liceu Teoretic ; Mediu: Urban;
Cod SIRUES: 1181667; Forma de proprietate: Public;
 
Eşti director la acest liceu şi vrei să adaugi
sau să modifici aceste informaţii? Click aici!

Liceul Teoretic “Emil Racoviţă” s-a înfiinţat în anul 1977 sub denumirea de Liceul de Ştiinţele Naturii, cu sediul în bulevardul Republicii (în prezent Liceul de muzică şi arte plastice). A rămas cu această denumire până în anul când s-a transferat cu sediul în strada Brăilei (Liceul Pedagogic).
Pentru o scurtă perioadă liceul a pregătit şi elevi în profilul industrial al extracţiei de petrol. Din anul 1988 liceul se mută în actualul local, funcţionând ca instituţie cu clase I-XII prin comasarea cu Şcoala nr. 6 Galaţi.

Din anul 1990, liceul capătă denumirea actuală, Liceul Teoretic “Emil Racoviţă” şi funcţionează în localul din strada Regiment 11 Siret nr. 12-14.
În toată existenţa sa Liceul Teoretic “Emil Racoviţă” a fost un pilon pentru pregătirea elevilor în domeniul ştiinţelor naturii, rezultatele şi performanţele obţinute de colectivul şcolii recomandându-l ca opţiune pentru...

Informaţii utile pentru admitere 2018

Specializare (Calificare) Cod 2018 Locuri 2018 Nr. locuri speciale Forma învăţământ Filiera Profil Intensiv Limbă
predare
Bilingv MA
2017
Rromi R. Moldova
Stiinte ale Naturii 198 140 - - Teoretica Real - Limba româna - 8.61
Filologie 197 28 - - Teoretica Uman - Limba româna - 8.72

Date de contact

Judeţ
Galati
Localitate
Galati
Adresa poştală
Str. Regiment 11 Siret, Nr. 12-14
Cod poştal
800332
Telefon
236430235
Fax
236430235
E-mail
liceulracovita@yahoo.com
Site
http://racovita.licee.edu.ro/index.html
Contactează acest liceu

Acest liceu se afla pe locul:


112 în topul naţional


Vezi top licee

Informatiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro/2012/ http://admitere.edu.ro/2011/, http://admitere.edu.ro/2010/, http://admitere.edu.ro/2009/, http://admitere.edu.ro/2008/, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale institutiilor de învăţământ. O parte din specializari au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor si stabilirea optiunilor. Inainte de efectuarea alegerilor definitive si completarea fiselor de inscriere, va recomandam sa consultati brosura de admitere distribuita in scoli si site-urile oficiale ale Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizeaza in mod constant informatiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, in functie de modificarile semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi facuta raspunzatoare pentru nici o dauna, de orice natura ar fi aceasta, provocata utilizatorilor sai de folosirea informatiilor furnizate de INTUITEXT.