LICEUL TEORETIC "AL. I. CUZA" BUCURESTI

Director: Tunaru Ionel; Tip unitate: Liceu Teoretic; Mediu: urban;
Cod SIRUES: 765296; Forma de proprietate: public; Număr de elevi: 862;
 
Eşti director la acest liceu şi vrei să adaugi
sau să modifici aceste informaţii? Click aici!

Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti s-a înfiinţat la 1 septembrie 1967, cu numele de „Liceul de cultură generală nr. 43”. Din anul 1977 şi până în 1990, s-a numit „Liceul de matematică - fizică nr.3”, siglă cu care s-a impus constant ca un liceu de elită, deşi a fost în competiţie cu multe licee bucureştene ca „N. Bălcescu”, „Mihai Viteazul”, „I.L. Caragiale”, „Iulia Haşdeu”, „Gheorghe Lazăr”, astăzi devenite Colegii Naţionale.
Menţionăm că o dovadă a recunoaşterii valorii sale în perioada respectivă, a fost chiar faptul că, într-o epocă în care majoritatea liceelor au fost transformate în licee industriale, acesta a rămas unul dintre cele cinci licee din Bucureşti acceptate ca liceu de matematică - fizică.
Situat în cartierul Titan, Liceul Teoretic "Alexandru Ioan Cuza" a primit elevi din două mari zone ale Bucureştiului, Balta Albă...

Informaţii utile pentru admitere 2017

Specializare (Calificare) Cod 2017 Locuri 2017 Nr. locuri speciale Forma învăţământ Filiera Profil Intensiv Limbă
predare
Bilingv MA
2016
Rromi R. Moldova
Matematica-Informatica 244 112 - - Teoretica Real - Limba rom - 8.87
Stiinte ale Naturii 245 28 - - Teoretica Real - Limba rom - 8.86
Stiinte Sociale 246 56 - - Teoretica Uman - Limba rom - 8.73

Date de contact

Judeţ
Bucuresti
Localitate
Sector 3
Cartier
Balta Alba
Adresa poştală
Aleea Barajul Dunării, nr. 5
Cod poştal
32754
Telefon
021-3404811
Fax
021-3404811
E-mail
laic@rdsnet.ro
Site
www.laicuza.ro
Contactează acest liceu

Acest liceu se afla pe locul:


62 în topul naţional


Vezi top licee

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Informatiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro/2012/ http://admitere.edu.ro/2011/, http://admitere.edu.ro/2010/, http://admitere.edu.ro/2009/, http://admitere.edu.ro/2008/, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale institutiilor de învăţământ. O parte din specializari au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor si stabilirea optiunilor. Inainte de efectuarea alegerilor definitive si completarea fiselor de inscriere, va recomandam sa consultati brosura de admitere distribuita in scoli si site-urile oficiale ale Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizeaza in mod constant informatiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, in functie de modificarile semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi facuta raspunzatoare pentru nici o dauna, de orice natura ar fi aceasta, provocata utilizatorilor sai de folosirea informatiilor furnizate de INTUITEXT.