LICEUL TEOLOGIC ORTODOX "CUVIOASA PARASCHEVA" AGAPIA

Director: Volmer Elena; Tip unitate: Liceu Teologic; Mediu: urban;
Cod SIRUES: 1324166; Forma de proprietate: public;
 
Eşti director la acest liceu şi vrei să adaugi
sau să modifici aceste informaţii? Click aici!

Amplasat într-un spaţiu pitoresc, pe un drum de munte „troienit de codri”, Seminarul Teologic Agapia, prezintă o fericită îmbinare a frumosului arhitectural şi peisagistic în tradiţia spirituală românească.

Seminarul a fost înfiinţat în 1949, dar există elemente destule care dovedesc că până la această dată în Agapia nu putem vorbi de un hiatus cultural ci dimpotrivă... Mănăstirea străbătută şi împodobită cândva de voievozii muşatini, a fost un focar de cultură încă de la începuturile sale. Aici s-au copiat şi s-au păstrat pentru posteritate scrieri vechi, de o valoare inestimabilă. Aici şi-au petrecut vacanţele, an de an, scriitori, artişti şi oameni de cultură, farmecul locului îmbogăţindu-le fără îndoială potenţele creatoare.

Acest filon cultural autentic nu mai putea rămâne pasager. Sfidând trecerea timpului, el şi-a dovedit perenitatea, asumându-şi totodată...

Informaţii utile pentru admitere 2017

Specializare (Calificare) Cod 2017 Locuri 2017 Nr. locuri speciale Forma învăţământ Filiera Profil Intensiv Limbă
predare
Bilingv MA
2016
Rromi R. Moldova

Date de contact

Judeţ
Neamt
Localitate
Agapia
Adresa poştală
Agapia
Cod poştal
617005
Telefon
0233-244695
Fax
0233-244695
E-mail
semagapia@yahoo.com
Site
www://seminarulagapia.ro
Contactează acest liceu

Acest liceu se afla pe locul:


Vezi top licee

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Informatiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro/2012/ http://admitere.edu.ro/2011/, http://admitere.edu.ro/2010/, http://admitere.edu.ro/2009/, http://admitere.edu.ro/2008/, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale institutiilor de învăţământ. O parte din specializari au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor si stabilirea optiunilor. Inainte de efectuarea alegerilor definitive si completarea fiselor de inscriere, va recomandam sa consultati brosura de admitere distribuita in scoli si site-urile oficiale ale Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizeaza in mod constant informatiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, in functie de modificarile semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi facuta raspunzatoare pentru nici o dauna, de orice natura ar fi aceasta, provocata utilizatorilor sai de folosirea informatiilor furnizate de INTUITEXT.