LICEUL PEDAGOGIC "SPIRU HARET" BUZAU

Director: Coman Constantin; Tip unitate: Scoala normala; Mediu: urban;
Cod SIRUES: 412980; Forma de proprietate: public; Număr de elevi: 1265;
 
Eşti director la acest liceu şi vrei să adaugi
sau să modifici aceste informaţii? Click aici!

Liceul Pedagogic "Spiru Haret" se află situat în municipiul Buzău, str. Spiru Haret nr 6. Plasat în zona rezidenţială cea mai frumoasă a oraşului, liceul este una din instituţiile reprezentative pentru învăţământul şi educaţia din judeţul Buzău, atât prin vechimea de 170 de ani, cât şi prin statutul de "formator de formatori".
Începuturile Şcolii Normale sunt legate de activitatea lui Dionisie Romano ca profesor al Şcolii Naţionale, prima instituţie de învăţământ modern din Buzău. Modernizarea societăţii româneşti nu se putea face fără dezvoltarea învăţământului, iar pentru aceasta era nevoie nu numai de întemeierea de şcoli, ci mai ales de învăţători. Răspunzând acestei nevoi, la 29 aprilie 1838, Eforia Şcoalelor înfiinţează pe lângă Şcoala Naţională din Buzău şi o Şcoală Normală în care îşi încep pregătirea candidaţii de învăţători ce urmau a deveni învăţătorii...

Informaţii utile pentru admitere 2017

Specializare (Calificare) Cod 2017 Locuri 2017 Nr. locuri speciale Forma învăţământ Filiera Profil Intensiv Limbă
predare
Bilingv MA
2016
Rromi R. Moldova
Filologie 137 56 - - Teoretica Uman - Limba rom - 8.17
Stiinte Sociale 140 28 - - Teoretica Uman - Limba rom - 8.39

Date de contact

Judeţ
Buzau
Localitate
Buzau
Adresa poştală
Str. Spiru Haret, nr. 6
Cod poştal
120242
Telefon
0238-724273
Fax
0238-724286
E-mail
scoala.normala@pedagogicbuzau.ro
Site
www.pedagogicbuzau.ro
Contactează acest liceu

Acest liceu se afla pe locul:


188 în topul naţional


Vezi top licee

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Informatiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro/2012/ http://admitere.edu.ro/2011/, http://admitere.edu.ro/2010/, http://admitere.edu.ro/2009/, http://admitere.edu.ro/2008/, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale institutiilor de învăţământ. O parte din specializari au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor si stabilirea optiunilor. Inainte de efectuarea alegerilor definitive si completarea fiselor de inscriere, va recomandam sa consultati brosura de admitere distribuita in scoli si site-urile oficiale ale Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizeaza in mod constant informatiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, in functie de modificarile semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi facuta raspunzatoare pentru nici o dauna, de orice natura ar fi aceasta, provocata utilizatorilor sai de folosirea informatiilor furnizate de INTUITEXT.