COLEGIUL NATIONAL "PREPARANDIA-DIMITRIE TICHINDEAL" ARAD

Director: Haiduc Florin Sorin; Tip unitate: Scoala Normala; Mediu: urban;
Cod SIRUES: 317207; Forma de proprietate: public;
 
Eşti director la acest liceu şi vrei să adaugi
sau să modifici aceste informaţii? Click aici!

Poate ca este suficient sa amintim cateva repere despre ivirea, in spatiul aradean, a primei Scoli pedagogice in limba romana.
Acest important eveniment a avut loc in 16 noiembrie 1812, cand incep cursurile pentru cei 78 de elevi, condusi de seniorul Dimitrie Tichindeal.
Primul director preparandial, l-am numit pe intemietor, a descris conditiile infiintarii acestei "noi institutii scolare", numita "scoala preparandiala sau pedagoghiceasca a natiei romane", in volumul Aratare (1813). In volumul nostru, intitulat Evolutia Scolii Normale din Arad (1998) – care s-a dorit a fi a treia contributie importanta la mentinerea "flacarei tichindeliene" – am continuat preocuparile monografistilor liceului: Teodor Botis (Istoria Scoalei Normale (Preparandiei) si a Institutului Teologic Ortodox-Roman din Arad, 1922) si Vasile Popeanga (cu colaboratorii E....

Informaţii utile pentru admitere 2018

Specializare (Calificare) Cod 2018 Locuri 2018 Nr. locuri speciale Forma învăţământ Filiera Profil Intensiv Limbă
predare
Bilingv MA
2017
Rromi R. Moldova
Matematica-Informatica 121 28 - - Teoretica Real - Limba româna - 9.32
Filologie 120 28 - - Teoretica Uman - Limba româna Limba engleza 8.80

Date de contact

Judeţ
Arad
Localitate
Arad
Adresa poştală
Bd. Dragalina, nr. 5-7
Cod poştal
310125
Telefon
0357-426740
Fax
0257-281533
E-mail
lpedarad@yahoo.com
Site
Contactează acest liceu

Acest liceu se afla pe locul:


109 în topul naţional


Vezi top licee

Informatiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro/2012/ http://admitere.edu.ro/2011/, http://admitere.edu.ro/2010/, http://admitere.edu.ro/2009/, http://admitere.edu.ro/2008/, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale institutiilor de învăţământ. O parte din specializari au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor si stabilirea optiunilor. Inainte de efectuarea alegerilor definitive si completarea fiselor de inscriere, va recomandam sa consultati brosura de admitere distribuita in scoli si site-urile oficiale ale Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizeaza in mod constant informatiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, in functie de modificarile semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi facuta raspunzatoare pentru nici o dauna, de orice natura ar fi aceasta, provocata utilizatorilor sai de folosirea informatiilor furnizate de INTUITEXT.