LICEUL DE ARTA BAIA MARE

Director: HALAS CODRUTA; Tip unitate: Liceu De Arta ; Mediu: urban;
Cod SIRUES: 1123732; Forma de proprietate: public;
 
Eşti director la acest liceu şi vrei să adaugi
sau să modifici aceste informaţii? Click aici!

Cursul ascendent al evolutiei orasului a fost intrerupt dupa 1660 de invaziile turco-tatare, iar din 1742 de o puternica molima de ciuma.
Din aceasta perioada sunt semnalate totusi evenimente ce au contribuit la ridicarea primelor edificii care isi vor focaliza atentia spre educatie si cultura. Astfel in 1750 printre cladirile de piatra sau caramida s-au ridicat si 2 scoli confesionale.
Reuniunea femeilor maghiare se implica in sustinerea gradinitelor si ajutorarea saracilor. Prima formatie de teatru este infiintata in 1796. Pornind de la aceste modeste actiuni si activitati, vom putea aprecia toate eforturile ce au continuat pentru dezvoltarea invatamantului baimarean.
Manifestari culturale si artistice sunt organizate spre farsitul sec. al XIX-lea de Cazinoul Intelectualilor din Baia Mare, care s-a infiintat la initiativa celor 15 intelectuali care luau cina impreuna. Sediul se...

Informaţii utile pentru admitere 2017

Specializare (Calificare) Cod 2017 Locuri 2017 Nr. locuri speciale Forma învăţământ Filiera Profil Intensiv Limbă
predare
Bilingv MA
2016
Rromi R. Moldova

Date de contact

Judeţ
Maramures
Localitate
Baia Mare
Adresa poştală
Str. Petofi Sandor nr. 2-4
Cod poştal
430165
Telefon
0262-275482, 0262-276226, 0724-267254
Fax
0262-219590
E-mail
artabm@yahoo.com
Site
www.artabm.ro
Contactează acest liceu

Acest liceu se afla pe locul:


Vezi top licee

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Informatiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro/2012/ http://admitere.edu.ro/2011/, http://admitere.edu.ro/2010/, http://admitere.edu.ro/2009/, http://admitere.edu.ro/2008/, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale institutiilor de învăţământ. O parte din specializari au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor si stabilirea optiunilor. Inainte de efectuarea alegerilor definitive si completarea fiselor de inscriere, va recomandam sa consultati brosura de admitere distribuita in scoli si site-urile oficiale ale Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizeaza in mod constant informatiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, in functie de modificarile semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi facuta raspunzatoare pentru nici o dauna, de orice natura ar fi aceasta, provocata utilizatorilor sai de folosirea informatiilor furnizate de INTUITEXT.