LICEUL TEHNOLOGIC "STEFAN MANCIULEA" BLAJ

Director: Pop Lucian Ovidiu; Tip unitate: Grup Scolar Agricol; Mediu: urban;
Cod SIRUES: 844559; Forma de proprietate: public;
 
Eşti director la acest liceu şi vrei să adaugi
sau să modifici aceste informaţii? Click aici!

În 1887 Alexandru Odobescu scria: „inima, fala Blajului sunt scoalele...în care de un secol si mai bine furnica, fierbe si colcota fara încetare viata didactica”.

La sfârsitul secolului al XVII lea Transilvania devine provincie a Imperiului Habsburgic; acest fapt a avut urmari însemnate în viata românilor de aici. Din punct de vedere al drepturilor politice situatia nu se schimba; au ramas tot trei „natiuni”, românii ca popor majoritar fiind exclusi de la exercitarea drepturilor politice sunt mentinuti în pozitia de tolerati.
Din punct de vedere religios s-a produs un fapt nou, unirea cu Biserica Romei. Printre drepturile primite atunci a fost si acela de a deschide scoli si de a se pregati în institutiile apusene de nivel superior tineri teologi, în scopul raspândirii si consolidarii Confesiunii Unite.
Istoria Scolilor din Blaj începe cu initiativa lui I.I.Micu Klein, Episcop...

Informaţii utile pentru admitere 2019

Specializare (Calificare) Cod 2019 Locuri 2019 Nr. locuri speciale Forma învăţământ Filiera Profil Intensiv Limbă
predare
Bilingv MA
2018
Rromi R. Moldova
Economic 152 28 - - Tehnologica Servicii - Limba româna - 6.13
Agricultura 151 28 - - Tehnologica Resurse naturale si protectia mediului - Limba româna - 2.67
Agricultura - 28 - - Tehnologica Resurse naturale si protectia mediului - Limba româna - -

Date de contact

Judeţ
Alba
Localitate
Blaj
Adresa poştală
Piaţa 1848, nr. 3
Cod poştal
515400
Telefon
0258-710655
Fax
0258-711021
E-mail
agricol_blaj@mail.albanet.ro
Site
http://stefanmanciulea.licee.edu.ro
Contactează acest liceu

Acest liceu se afla pe locul:


552 în topul naţional


Vezi top licee

Informatiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro/2012/ http://admitere.edu.ro/2011/, http://admitere.edu.ro/2010/, http://admitere.edu.ro/2009/, http://admitere.edu.ro/2008/, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale institutiilor de învăţământ. O parte din specializari au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor si stabilirea optiunilor. Inainte de efectuarea alegerilor definitive si completarea fiselor de inscriere, va recomandam sa consultati brosura de admitere distribuita in scoli si site-urile oficiale ale Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizeaza in mod constant informatiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, in functie de modificarile semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi facuta raspunzatoare pentru nici o dauna, de orice natura ar fi aceasta, provocata utilizatorilor sai de folosirea informatiilor furnizate de INTUITEXT.