LICEUL TEHNOLOGIC "NICOLAE BALCESCU" INTORSURA BUZAULUI

Director: Modroiu Petruta; Tip unitate: Grup Scolar Industrial; Mediu: urban;
Cod SIRUES: 461955; Forma de proprietate: public;
 
Eşti director la acest liceu şi vrei să adaugi
sau să modifici aceste informaţii? Click aici!

Pentru a înţelege mai bine contextul în care a fost înfiinţat actualul Grup şcolar „Nicolae Bălcescu”, se cuvine să prezentăm, pe scurt, evoluţia învăţământului din această zonă, pentru care această unitate şcolară este singulară la nivel liceal.

Primul act în care se scrie despre şcoala din Întorsura Buzăului este „Cronica comunelor din Buzaie şi în special a comunei bisericeşti şi politice din Intorsura Buzăului”, scrisă de preotul Gheorghe Neagoviciu Negoescu în „Cronica parohială a Bisericii Ortodoxe Române” din Intorsura Buzăului, din 1925.

În această cronică, la capitolul „Şcoala confesională română din Intorsura Buzăului”, se spune că începutul şcolii este în jurul anului 1820 ( la pag. 62). În anul 1840, s-a ridicat la Int. Buz. O biserică solidă din piatră, cu ajutorul unor mocani bogaţi din Săcele. Aici au servit ca preoţi George şi Irimia Neagoviciu, iar din 1957...

Informaţii utile pentru admitere 2017

Specializare (Calificare) Cod 2017 Locuri 2017 Nr. locuri speciale Forma învăţământ Filiera Profil Intensiv Limbă
predare
Bilingv MA
2016
Rromi R. Moldova
Electronica automatizari 133 28 - - Tehnologica Tehnic - Limba rom - 4.32

Date de contact

Judeţ
Covasna
Localitate
Intorsura Buzaului
Adresa poştală
Str Gheorghe Doja, nr. 5
Cod poştal
525300
Telefon
0267- 370 728
Fax
0267 370 728
E-mail
balcescuint@artelecom.net
Site
http://balcescuint.licee.edu.ro
Contactează acest liceu

Acest liceu se afla pe locul:


943 în topul naţional


Vezi top licee

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Informatiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro/2012/ http://admitere.edu.ro/2011/, http://admitere.edu.ro/2010/, http://admitere.edu.ro/2009/, http://admitere.edu.ro/2008/, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale institutiilor de învăţământ. O parte din specializari au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor si stabilirea optiunilor. Inainte de efectuarea alegerilor definitive si completarea fiselor de inscriere, va recomandam sa consultati brosura de admitere distribuita in scoli si site-urile oficiale ale Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizeaza in mod constant informatiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, in functie de modificarile semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi facuta raspunzatoare pentru nici o dauna, de orice natura ar fi aceasta, provocata utilizatorilor sai de folosirea informatiilor furnizate de INTUITEXT.