COLEGIUL TEHNIC "VASILE PARVAN" CONSTANTA

Director: Fleschiu Axenia; Tip unitate: Grup Scolar Industrial; Mediu: Urban;
Cod SIRUES: 1361101397; Forma de proprietate: Public;
 
Eşti director la acest liceu şi vrei să adaugi
sau să modifici aceste informaţii? Click aici!

Istoric si arheolog român. S-a nascut in imprejurimile Bacaului.A studiat la Bucuresti
si apoi in Germania, unde s-a specializat in istorie antica.A fost profesor la Universitatea din Bucuresti,membru al Academiei Române si a al mai multor academii si societati stiintifice din strainatate.S-a preocupat indeosebi de arheologia si istoria comunei primitive si a civilizatiei greco-romane. El a organizat numeroase santiere arheologice, dintre care cel mai important este acela de la Histria.In scopul rezolvarii problemelor legate de istoria Daciei, a organizat o serie de sapaturi sistematice, indeosebi in statiunile arheologice din a doua epoca a fierului (Piscul Crasanilor, Tinosul, Manastirea, Poiana). Pe baza rezultatelor partiale ale sapaturilor a scris "Getice" (1926), o vasta sinteza istorica - arheologica, prin care a readus in prin plan al cercetarii istorice rolul...

Informaţii utile pentru admitere 2019

Specializare (Calificare) Cod 2019 Locuri 2019 Nr. locuri speciale Forma învăţământ Filiera Profil Intensiv Limbă
predare
Bilingv MA
2018
Rromi R. Moldova

Date de contact

Judeţ
Constanta
Localitate
Constanta
Adresa poştală
Str. Industrială, Nr. 7
Cod poştal
900147
Telefon
0341/427403
Fax
0341/427403
E-mail
gsparvan@yahoo.ro
Site
gsparvan@isjcta.ro
Contactează acest liceu

Acest liceu se afla pe locul:


Vezi top licee

Informatiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro/2012/ http://admitere.edu.ro/2011/, http://admitere.edu.ro/2010/, http://admitere.edu.ro/2009/, http://admitere.edu.ro/2008/, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale institutiilor de învăţământ. O parte din specializari au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor si stabilirea optiunilor. Inainte de efectuarea alegerilor definitive si completarea fiselor de inscriere, va recomandam sa consultati brosura de admitere distribuita in scoli si site-urile oficiale ale Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizeaza in mod constant informatiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, in functie de modificarile semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi facuta raspunzatoare pentru nici o dauna, de orice natura ar fi aceasta, provocata utilizatorilor sai de folosirea informatiilor furnizate de INTUITEXT.