COLEGIUL TEHNIC "DIMITRIE LEONIDA" BUCURESTI

Director: Petrescu Viorica; Tip unitate: Colegiu Tehnic; Mediu: urban;
Cod SIRUES: 1182879; Forma de proprietate: public; Număr de elevi: 1194;
 
Eşti director la acest liceu şi vrei să adaugi
sau să modifici aceste informaţii? Click aici!

Localul colegiului a fost constuit în 1946 şi conceput de Nicolae Malaxa ca lăcaş de calificare prin învăţământ profesional a tinerilor, pentru întreprinderea ce-i purta numele.
Din 1972, odată cu reînfiinţarea liceului industrial, s-au diversificat formele de învăţământ: liceu industrial, şcoală postliceală, şcoală de maiştrii, şcoală profesională, etc.
După evenimentele din 1989, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi Ministerul Educaţiei au hotărât ca toate liceele şi şcolile din ţară să-şi schimbe denumirea/ titulatura. Direcţiunea de la acea vreme au decis schimbarea denumirii din Grupul Şcolar Industrial “23 August” în Grupul Şcolar Industrial “Dimitrie Leonida”.
Directorii s-au gândit să adopte acest nume pentru că şcoala avea un profil tehnic, gândindu-se astfel la numele inginerului român Dimitrie Leonida, care a avut realizări deosebite în domeniul electric şi...

Informaţii utile pentru admitere 2017

Specializare (Calificare) Cod 2017 Locuri 2017 Nr. locuri speciale Forma învăţământ Filiera Profil Intensiv Limbă
predare
Bilingv MA
2016
Rromi R. Moldova
Matematica-Informatica 222 28 - - Teoretica Real - Limba rom - 6.05
Stiinte ale Naturii 223 28 - - Teoretica Real - Limba rom - 6.37
Electronica automatizari 224 28 - - Tehnologica Tehnic - Limba rom - 3.10
Mecanica 225 56 - - Tehnologica Tehnic - Limba rom - 2.93

Date de contact

Judeţ
Bucuresti
Localitate
Sector 2
Adresa poştală
Bd. Basarabia, nr. 47
Cod poştal
O22104
Telefon
O21-3243295
Fax
O21-3246902
E-mail
dimitrie@leonida.ro
Site
www.leonida.ro
Contactează acest liceu

Acest liceu se afla pe locul:


993 în topul naţional


Vezi top licee

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Informatiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro/2012/ http://admitere.edu.ro/2011/, http://admitere.edu.ro/2010/, http://admitere.edu.ro/2009/, http://admitere.edu.ro/2008/, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale institutiilor de învăţământ. O parte din specializari au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor si stabilirea optiunilor. Inainte de efectuarea alegerilor definitive si completarea fiselor de inscriere, va recomandam sa consultati brosura de admitere distribuita in scoli si site-urile oficiale ale Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizeaza in mod constant informatiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, in functie de modificarile semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi facuta raspunzatoare pentru nici o dauna, de orice natura ar fi aceasta, provocata utilizatorilor sai de folosirea informatiilor furnizate de INTUITEXT.