»
Top specializări »
COLEGIUL TEHNIC DE INDUSTRIE ALIMENTARA "DUMITRU MOTOC"
COLEGIUL TEHNIC DE INDUSTRIE ALIMENTARA "DUMITRU MOTOC"
1074
Director
Ionescu Florinela
Mediu
urban
Forma de proprietate
public
Tip unitate
Colegiu Tehnic
Cod SIRUES
4061103482
Eşti director la acest liceu şi vrei să adaugi
sau să modifici aceste informaţii? Apasă aici.
Prima scoala autonoma de industrie alimentara si cea mai mare din tara, unica si acum in Bucuresti ca profil, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara “Dumitru Motoc” a cunoscut in timp si spatiu, o evolutie sinuasa dar benefica.
1947- documentele de arhiva dovedesc existenta unor clase de specialitate, inca din anul
1948-se infiinteaza Scoala Medie Tehnica de Industrie Alimentara, prima scoala autonoma de profil, cu sediul in Bucuresti, Str. Popov nr. 56, actualmente Str. General Berthelot, a functionat cu 20 cadre didactice si cinci clase a cate 25-30 elevi, fiecare clasa reprezentand o sectie, respective: panificatie, fermentative, conserve, ulei si produse zaharoase.
Planul de invatamant cuprindea, ca si in present, atat discipline de cultura generala cat si de cultura tehnica generala si de specialitate. Instruirea practica se realize in fabricile de profil, comasat, timp de...
Prima scoala autonoma de industrie alimentara si cea mai mare din tara, unica si acum in Bucuresti ca profil, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara “Dumitru Motoc” a cunoscut in timp si spatiu, o evolutie sinuasa dar benefica.
1947- documentele de arhiva dovedesc existenta unor clase de specialitate, inca din anul
1948-se infiinteaza Scoala Medie Tehnica de Industrie Alimentara, prima scoala autonoma de profil, cu sediul in Bucuresti, Str. Popov nr. 56, actualmente Str. General Berthelot, a functionat cu 20 cadre didactice si cinci clase a cate 25-30 elevi, fiecare clasa reprezentand o sectie, respective: panificatie, fermentative, conserve, ulei si produse zaharoase.
Planul de invatamant cuprindea, ca si in present, atat discipline de cultura generala cat si de cultura tehnica generala si de specialitate. Instruirea practica se realize in fabricile de profil, comasat, timp de o luna, la finele anului de invatamant.
La inceput, disciplinele erau predate de catre absolventi ai unor facultati cu profil apropiat: chimie industriala, agronomie, politehnica. Din 1949 predau si absolventi ai primei facultati de specialitate Institutul de Industrii Alimentare Bucuresti, devenit mai, tarziu, Facultatea de Industrii Alimentare, Acvacultura si Pescuit din Galati.
1952-1955 - se continua activitatea sub numele de Centrul Scolar pentru Industria Alimentara Filimon Sârbu- Bucuresti, cu sediul in Str. Spataru Preda nr. 16. Sub patronatul Fabricii Muntenia, a fost construit actualul local care cuprindea 24 sali de clasa, un laborator, o sala de sport si alte cateva incaperi. In urmatorii 30 de ani fabrica patronatoare a contribuit la imbogatirea bazei materiale prin construirea a doua internate pentru elevii din provincie, a unui local nou pentri laboratoare, ateliere scolare si organizarea unei cantine.
1966 – se infiinteaza Liceul Industrial de Industrie Alimentara (L.I.I.A.) cu durata de scolarizare 5 ani
1973 - se unifica cu Grupul Scolar de Industrie Alimentara, sub numele de Liceul Industrial nr. 15; A fost preluat, de la I.M.P.”23 August”, atelierul de panificatie, in cadrul caruia si-au insusit meseria de operator pentru industria moraritului si a panificatiei zeci de generatii de elevi ai scolii profesionale si ai liceului sub indrumarea maistrilor instructori, realizand, in acelasi timp, o productie anuala importanta.
1976 - Reorganizarea invatamantului industrial impune o noua structura. In cadrul primei trepte de liceu am functionat cu doua profiluri: industrie alimentara si electrotehnic. In treapta a II-a, primul profil se separa pe meserii, cuprinzand clase in care se pregatesc operatori pentru industriile: morarit, panificatie, produse extractive si fermentative, preparate din carne, lapte, legume, fructe.
1990 – in cadrul liceului se infiinteaza Scoala Comlementara de 2 ani
1991 - prin Ordinul Ministerului Invatamantului si Stiintei nr. 6440/1991 se transforma in Grupul Scolar de Industrie Alimentara Bucuresti cu durata de 4 ani; apare o noua forma de invatamant – Scoala Postliceala. Grupul Scolar functioneaza din acest an cu urmatoarele forme de invatamant: liceu zi si seral, scoala profesionala, scoala complementara, scoala de maistri si scoala postliceala.
2000 - prin Ordinul Ministrului Educatiei Nationale nr. 4565/19.09.2000, s-a aprobat functionarea sub denumirea de Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara “Dumitru Motoc”
2003-2004 – scoala a functionat cu 74 de clase in urmatoarele forme de invatamant: liceu zi si seral, scoala profesionala, scoala de arte si meserii, scoala de ucenici, scoala postliceala
Informaţii utile pentru admitere 2024
Specializare
Cod 2024
Locuri 2024
Nr. Locuri speciale
Forma Învățământ
Filiera
Profil
Intensiv
Limba de predare
Bilingv
MA 2023
Rromi
R.Moldova
Industrie alimentara
359
144
-
-
Tehnologica
Resurse naturale si protectia mediului
-
Limba româna
-
4.75
Arhivă medii de admitere
Specializare
Bilingv
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
Industrie alimentara
-
4.75
5.54
3.04
5.18
3.12
0.00
0.00
2.70
3.00
2.50
2.50
3.81
3.93
6.47
-
5.96
6.97
5.85
5.75
5.90
5.41
5.79
6.15
Electromecanica
-
-
-
-
-
-
-
0.00
-
3.69
3.93
3.93
4.71
4.65
6.29
-
5.60
4.38
-
6.31
6.64
5.53
5.51
6.25
Industrie alimentara
Engleza
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
6.01
-
-
-
-
-
-
-
-
Electromecanica
Engleza
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
5.87
-
-
-
-
-
-
-
-
Datele de mai jos se bazează pe notele obţinute de elevi în prima sesiune a examenului de Bacalaureat.
Specializari şi rezultate BAC 2024
Specializare
Forma de învăţământ
Media pe liceu
Promovabilitate
Număr note de 10
Tehnician analize produse alimentare
Zi
2.36
26.32%
0
Tehnician în industria alimentară
Zi
1.10
14.29%
0
Tehnician în morărit, panificație și produse făinoase
Zi
4.10
50.00%
0
Tehnician în prelucrarea produselor de origine animală
Zi
3.35
50.00%
0
Total medie liceu
2.40
29.20%
0
Specializari şi rezultate BAC 2023
Specializare
Forma de învăţământ
Media pe liceu
Promovabilitate
Număr note de 10
Tehnician analize produse alimentare
Zi
2.76
33.33%
0
Tehnician electromecanic
Zi
3.00
50.00%
0
Tehnician în industria alimentară
Zi
2.10
16.67%
0
Total medie liceu
2.54
28.30%
0
Specializari şi rezultate BAC 2022
Specializare
Forma de învăţământ
Media pe liceu
Promovabilitate
Număr note de 10
Tehnician analize produse alimentare
Zi
3.73
43.33%
0
Tehnician electromecanic
Zi
2.44
33.33%
0
Tehnician în industria alimentară
Zi
1.20
18.18%
0
Total medie liceu
3.01
36.36%
0
Specializari şi rezultate BAC 2021
Specializare
Forma de învăţământ
Media pe liceu
Promovabilitate
Număr note de 10
Tehnician analize produse alimentare
Seral
1.18
9.26%
0
Tehnician electromecanic
Zi
2.06
22.22%
0
Tehnician în industria alimentară
Zi
2.66
22.22%
0
Total medie liceu
1.48
12.50%
0
Specializari şi rezultate BAC 2020
Specializare
Forma de învăţământ
Media pe liceu
Promovabilitate
Număr note de 10
Tehnician analize produse alimentare
Zi
0.96
9.52%
0
Tehnician electromecanic
Zi
2.50
14.29%
0
Tehnician în industria alimentară
Zi
0.77
8.16%
0
Total medie liceu
0.98
9.24%
0
Specializari şi rezultate BAC 2019
Specializare
Forma de învăţământ
Media pe liceu
Promovabilitate
Număr note de 10
TEHNICIAN ANALIZE PRODUSE ALIMENTARE
ZI
2.39
32.43%
0
TEHNICIAN ELECTROMECANIC
ZI
0.00
0.00%
0
TEHNICIAN IN INDUSTRIA ALIMENTARA
ZI
1.53
17.24%
0
Total medie liceu
1.80
22.97%
0
Specializari şi rezultate BAC 2018
Specializare
Forma de învăţământ
Media pe liceu
Promovabilitate
Număr note de 10
Tehnician analize produse alimentare
Zi
1.47
12.20%
0
Tehnician electromecanic
Zi
1.23
9.09%
0
Tehnician în industria alimentară
Zi
0.53
0.00%
0
Total medie liceu
0.97
5.77%
0
Specializari şi rezultate BAC 2017
Specializare
Forma de învăţământ
Media pe liceu
Promovabilitate
Număr note de 10
Tehnician analize produse alimentare
Zi
2.14
20.41%
0
Tehnician electromecanic
Zi
3.74
37.50%
0
Tehnician în industria alimentară
Zi
1.59
6.90%
0
Total medie liceu
2.10
17.44%
0
Specializari şi rezultate BAC 2016
Specializare
Forma de învăţământ
Media pe liceu
Promovabilitate
Număr note de 10
Tehnician analize produse alimentare
Zi
2.32
16.95%
0
Tehnician electromecanic
Zi
1.00
15.00%
0
Tehnician în industria alimentară
Zi
1.88
16.67%
0
Total medie liceu
1.95
16.52%
0
Specializari şi rezultate BAC 2015
Specializare
Forma de învăţământ
Media pe liceu
Promovabilitate
Număr note de 10
Tehnician analize produse alimentare
Zi
3.17
36.56%
0
Tehnician electromecanic
Zi
0.75
6.25%
0
Tehnician în ind. alim. fermentativă și în prel. legumelor și fructelor
Zi
0.00
0.00%
0
Tehnician în industria alimentară
Zi
1.82
18.64%
0
Total medie liceu
2.45
27.22%
0
Specializari şi rezultate BAC 2014
Specializare
Forma de învăţământ
Media pe liceu
Promovabilitate
Număr note de 10
Tehnician analize produse alimentare
Zi
2.15
19.57%
0
Tehnician electromecanic
Zi
0.58
9.52%
0
Tehnician în industria alimentară
Zi
1.72
10.64%
0
Tehnician mecanic pentru întreținere și reparații
Zi
7.40
100.00%
0
Total medie liceu
1.86
16.15%
0
Specializari şi rezultate BAC 2013
Specializare
Forma de învăţământ
Media pe liceu
Promovabilitate
Număr note de 10
Tehnician analize produse alimentare
Zi
1.51
16.79%
0
Tehnician electromecanic
Zi
0.20
0.00%
0
Tehnician in industria alimentara
Zi
0.80
9.30%
0
Tehnician in prelucrarea produselor de origine animala
Zi
0.00
0.00%
0
Total medie liceu
0.63
6.52%
0
Specializari şi rezultate BAC 2012
Specializare
Forma de învăţământ
Media pe liceu
Promovabilitate
Număr note de 10
Tehnician analize produse alimentare
Zi
0.63
3.49%
0
Tehnician electromecanic
Zi
0.13
2.13%
0
Tehnician in industria alimentara
Zi
0.41
5.00%
0
Tehnician in prelucrarea produselor de origine animala
Zi
0.00
0.00%
0
Tehnician mecanic pentru intretinere si reparatii
Zi
0.00
0.00%
0
Total medie liceu
0.23
2.12%
0
Specializari şi rezultate BAC 2011
Specializare
Forma de învăţământ
Media pe liceu
Promovabilitate
Număr note de 10
Tehnician analize produse alimentare
Seral
0.00
0.00%
0
Tehnician analize produse alimentare
Zi
0.57
6.77%
0
Tehnician electromecanic
Zi
0.00
0.00%
0
Tehnician in industria alimentara extractiva
Zi
0.00
0.00%
0
Tehnician in industria alimentara
Seral
0.65
5.26%
0
Tehnician in industria alimentara
Zi
0.65
6.10%
0
Tehnician mecanic pentru intretinere si reparatii
Zi
0.00
0.00%
0
Total medie liceu
0.27
2.59%
0
Specializari şi rezultate BAC 2010
Specializare
Forma de învăţământ
Media pe liceu
Promovabilitate
Număr note de 10
Tehnician analize produse alimentare
Zi
5.92
81.76%
0
Tehnician in industria alimentara
Zi
5.74
80.22%
0
Tehnician in morarit, panificatie si produse fainoase
Zi
6.76
100.00%
0
Tehnician in prelucrarea produselor de origine animala
Informaţiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro, http://bacalaureat.edu.ro, http://evaluare.edu.ro, http://harta.bdne.edu.ro/ sau
site-urile proprii ale instituţiilor de învăţământ. O parte din specializări au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor şi stabilirea
opţiunilor. Înainte de efectuarea alegerilor definitive şi completarea fişelor de înscriere, vă recomandăm să consultaţi brosura de admitere distribuită în şcoli şi site-urile oficiale ale
Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizează în mod constant informaţiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, în funcţie de modificările semnalate.
*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi făcută răspunzatoare pentru nici o daună, de orice natură ar fi aceasta, provocată utilizatorilor săi de folosirea informaţiilor
furnizate de INTUITEXT.